BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomik krize karşı liderler hızlı hareket etti ----

Ekonomik krize karşı liderler hızlı hareket etti

Ekonomik krize karşı liderler hızlı hareket etti
19 Mart 2020 - 15:47 www.finansgundem.com

Dünya liderleri paniğe kapılan küresel piyasalar için hızlı kararlar aldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD, Avrupa ve Asya’nın kanun koyucuları korona virüs dolayısıyla bozulan ekonomileri tekrardan canlandırmak için faiz oranlarını düşürüp likidite bolluğu sağladılar.

Virüsle bağlantılı 8.900'den fazla ölüm ve dünya çapında yaklaşık 219.000 korona virüs vakası rapor edilmiştir. Bu vakalardan 20.000'den fazlası son 24 saatte içinde gerçekleşti.

Virüsün çıkış yeri olan Wuhan, bugün yeni hastalanan kişinin olmadığını açıkladı. Bu bilgilerin doğruluğu ise tartışılır çünkü Çin ülkesindeki bütün yabancı basını ülkeden çıkarmış durumda.

Donald Trump ise virüsü “Çin Virüsü” olarak adlandırmakta.

Avrupa Merkez Bankası, korona virüs kaygılarıyla finans piyasalarında oluşan kargaşayı ve ekonomi üzerinde oluşan baskıyı yatıştırmak için 750 milyar euro tutarında yeni tahvil alım programı açıkladı.

ECB Başkanı Christine Lagarde, dün olağanüstü toplanan yönetim kurulunun kararının ardından yaptığı açıklamada, "Olağanüstü durumlarda olağanüstü kararlar alınması gerekir... Euroya sınırsız bağlılık duyuyoruz. Yetkimiz dahilinde elimizdeki araçların tümünü sınırlarına kadar kullanmaya kararlıyız" dedi.

ABD Merkez Bankası FED de gerekli olması durumda 3,8 trilyon likidite enjekte edebileceklerinin taahhüdünü verdi. Fed pazar günü faiz oranlarını sıfıra indirirken varlık alımlarında yüz milyarlarca dolarlık taahhütte bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın 1 trilyon dolarlık bir teşvik ve kurtarma teklifi hazırladı.

Endüstri ise çaresiz durumda. Ford, General Motor ve Fiat ABD Kuzey Amerika’da üretimini durdururken aynı durum Türk otomotiv sektöründe de yaşanıyor.

JP Morgan, ABD ekonomisinde birinci çeyrekte %4, ikinci çeyrekte %14 daralma bekliyor. Kuruluş öte yandan üçüncü çeyrekte %8, son çeyrekte %4 büyüme öngörülüyor. Yılın tamamında ise %1.5 daralma öngörüldü.

Bloomberg'ten uyarı: FED'e yetki verin

ECB kararı tahvilleri etkiledi

Merkez Bankası'ndan korona ertelemesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)