BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomik dalgalanmaya rağmen rüzgardaki büyüme sevindirici----

Ekonomik dalgalanmaya rağmen rüzgardaki büyüme sevindirici

Ekonomik dalgalanmaya rağmen rüzgardaki büyüme sevindirici
18 Şubat 2019 - 12:29 www.finansgundem.com

Ataseven: "Türkiye'de rüzgarda kurulu güçte 7 bin megavatı aştık, potansiyelimiz çok daha fazla"

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı (TÜREB) Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'nin rüzgarda kurulu gücünün 7 bin megavatı geçtiğini belirterek, "Onca yaşanan ekonomik dalgalanmaya rağmen 2018'de rüzgar enerjisi sektörünün yüzde 7,24'lük bir büyüme göstermesi sevindirici." dedi.

AA Enerji Masası'nın konuğu olan Ataseven, dünyada rüzgar enerjisinde kurulu gücün 600 bin megavat, Avrupa'da ise 160 bin megavata ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde sadece kurulu güçte değil, inşaat, ekipman alanında da geliştiğini ifade eden Ataseven, "Türkiye'de 15 yıl içinde rüzgar yatırımları yanında 7 kule, 4 türbin kanadı, 2 jeneratör ve 2 dişli kutusu üreticisini rüzgar sanayisine kazandırdık." diye konuştu.

Türkiye'nin rüzgarda potansiyelinin oldukça yüksek olduğuna işaret eden Ataseven, şunları kaydetti:

"Rüzgarda tekno potansiyelimiz karada 38 bin megavat, denizde ise 10 bin megavat. Toplamda 48 bin megavatlık bir potansiyelimiz var. Ülkemizin enerji ihtiyacının yerli kaynaklardan sağlanması gereğini düşünürsek, stratejik kaynak olması açısından rüzgara yatırım önemli. Türkiye'de rüzgarda kurulu güçte 7 bin megavatı aştık, potansiyelimiz çok daha fazla. Onca yaşanan ekonomik dalgalanmaya rağmen rüzgar enerjisi sektörünün 2018'de yüzde 7,24'lük bir büyüme göstermesi sevindirici. Türkiye'de sadece rüzgar yatırımları gelişmiyor, aynı zamanda rüzgar endüstrisi de gelişiliyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • temiz enerji18 Şubat 2019 14:03

    Temiz enerji  olsada gezinti amaçlı sohbet ettiğim gördüğüm bir noktada koylu amcalarla konuşma imkanı buldum. dedikleri şu, eskiden çok verimli urun alıyorduk, am abu pervaneler geldi verim yarıdan da düştü dedi. ne alaka dedim ? biz dağ koyuyuz, bizim burda börtu böcek ne kadar hayvan varsa pervane altında oluyor ışıkları çekıyor ve arılarda oluyor pervane çarpıyomuş, rüzgar noktalarına kuruldugundan. böylece urunlerın çiçeklenmesi, tohumlanması böcek azalması ve ruzgarların pervanelerce yon değiştirmesinden etkılenıyormuş. yanı temiz ejerjı olsada kontrolsuz ve gereğinden yanyana dizilen bu pervaneler ruzgarında yonunu, yaşayan canlılarından goç yollarını ve ruzgara kapılan kucuk canlıları katledıyor. planlı programlı ve sınırslı bolgede sınırlı sayıda bu pervaneler kurulmalımış. ben anlattaın gerisi orman bakanlıgı, tarım bakanlıgı ilgilensin. doğada 1 böcek önemsizde, 1 koca ayı çokmu onemlı ? canlı canlıdır.kontrol ve planlama uygulaması acilen gerekmeli.

  • Okie Dokie18 Şubat 2019 13:11

    Rüzgar tribünleri sebebiyle çocuklarımız cereyanda kalıyor. Ayrıca bu rüzgarlar yüzünden hortumlar oluşuyor. Derhal rüzgar tribünleri yasaklanmalı ve israil'den petrol ithalatına başlanmalıdır.