BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomide bozulmaya rağmen ECB'den değişiklik beklenmiyor----

Ekonomide bozulmaya rağmen ECB'den değişiklik beklenmiyor

Ekonomide bozulmaya rağmen ECB'den değişiklik beklenmiyor
21 Ocak 2021 - 13:29 www.finansgundem.com

Avrupa’da ekonomik verilerde bozulmanın, merkez bankası para politikasını değiştirmeyeceği ve faiz oranlarının da değişmeyeceği beklentisi hakim.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) piyasalar tarafından merakla beklenen bugünkü toplantısında gevşek para politikasında değişikliğe gidilmemesi ancak pandemide ikinci dalganın ekonomik görünümü daha da zayıflatmasıyla daha fazla destek için kapıyı aralık bırakması bekleniyor.

ECB politika yapıcıları aralık ayında Pandemi Acil Durum Satın Alma Programının (PEPP) süresini gelecek yıla uzatmasının ardından, şirketler normal faaliyet temposuna dönene kadar euro bölgesi ekonomisini ayakta tutmak için sorumluluğu hükümetlere ve maliye politikasına devretmek istiyor.

Uzayan ve kapsamı genişletilen kısıtlamalar ve euro kullanan 19 ülkede aşılamanın yavaş olması ile eurodaki güçlü seyir ihracatçılar için sorun yaratıyor. Bu başlıklar eşliğinde ECB'nin ekonomide toparlanmanın ikinci çeyrekte güçleneceği tahminlerinde sorun çıkabilir.

ECB Başkanı Christine Lagarde'ın şu anda para politikasında daha fazla gevşemeye ihtiyaç duyulduğu gibi bir ifade kullanması beklenmiyor.

Danske stratejisti Christiansen, "ECB'nin para politikası araçlarını aralık ayında yeniden ayarlanması piyasalar tarafından iyi bir şekilde özümsendi, bu da ECB'nin politika duruşu hakkında yeni bir sinyal verme aciliyeti olmadığı anlamına geliyor" dedi.

ECB, para politikası kararını TSİ 15.45'te açıklayacak, ardından Lagarde TSİ 1630'da basın toplantısı düzenleyecek.

ECB'nin gösterge mevduat faiz oranı yüzde negatif 0.5'te tutması, PEPP kapsamındaki tahvil alımları için azami büyüklüğü de 1.85 trilyon euroda tutması bekleniyor.

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)