BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomi yönetimindeki değişim TL’yi güçlendiriyor----

Ekonomi yönetimindeki değişim TL’yi güçlendiriyor

Ekonomi yönetimindeki değişim TL’yi güçlendiriyor
09 Kasım 2020 - 09:20 www.finansgundem.com

Albayrak istifası ve Ağbal atamasının ardından TL değer kazanıyor, Ağbal’ın açıklamaları piyasalarda olumlu karşılandı.

Ekonomi yönetiminde beklenmedik değişimler yaşanıyor. Değişim TL’nin güçlenmesine neden oluyor. Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına Murat Uysal'ın yerine Naci Ağbal'ın atanması ve bunu takiben Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medyadan istifasını açıklaması ardından politika değişimi beklentisiyle olacağı dolar/TL tarihi zirvelerinden gerilemiş durumda. İstifanın kabulüne ya da reddine ilişkin resmi bir açıklama bu sabah itibarıyla yapılmamasına karşın bir Hazine yetkilisi istifa paylaşımının Albayrak'a ait olduğunu dün teyit etti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ilk açıklamasını bu sabah yaptı. Açıklamada, PPK'ya kadar mevcut durum gözden geçirileceği; oluşacak veri ve değerlendirmelerle gerekli politika kararları alınacağı vurgulandı. Bankacılar bu hafta küresel gelişmelere rağmen piyasalarda lokal gelişmelerin ön planda kalmasını bekliyor. Dolar/TL Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasaların beklentilerini karşılayamayan adımları ve ABD seçimleri kaynaklı küresel fiyatlamalarla Cuma günü 8.58 ile rekor kırmış, euro/TL'de 10.19 seviyesine oluştu. Dolar/TL hafta sonu 8.58 tarihi zirvesinden 8.3'e kadar
geriledi. Düşüş Albayrak'ın istifasının hemen ardından gerçekleşti. TL'nin değer kazancı illikit piyasada %2'yi aştıktan sonra kur bu sabah ilk işlemlerde saat 09.07'de 8.3650/8.3900 seviyesinde işlem gördü.
Aynı saate euro/TL 9.9456/9.9757 seviyesinde, sepet bazında TL ise 9.1547/9.1826 seviyesindeydi.
TL'nin dolar karşısındaki son 3 yıldaki değer kaybı %55 civarında. Bu verilere göre 22 gelişmekte olan para birimi değerlendirildiğinde TL açık ara en çok değer kaybeden para birimi konumunda. TL'nin bu yılki kaybı ise %30 seviyesinde.

Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'

 

Türk Lirası dolar karşısında %2 değer kazandı

 

TCMB brüt döviz rezervleri 2.8 milyar dolar azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)