BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomi yönetiminde köklü değişiklik senaryosu----

Ekonomi yönetiminde köklü değişiklik senaryosu

Ekonomi yönetiminde köklü değişiklik senaryosu
08 Temmuz 2014 - 13:02 www.finansgundem.com

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağlı olarak yeni ekonomi yönetimi senaryoları konuşuluyor..."

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına kesin gözle bakılan Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıktıktan sonra, yeni bir ekonomi yönetimiyle yola devam edeceği, siyaset kulislerinde çokça konuşulan konulardan biri. Peki, şimdilik sadece söylenti olan bu değişimle ilgili senaryolar ne? Ekonomi yazarı Erdal Sağlam’a göre, senaryolar Eylül’de oluşacak yeni Kabinede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yer almayabileceği, buna bağlı olarak Merkez Bankası, Hazine ve BDDK yönetiminde köklü değişiklikler olabileceğine kadar gidebiliyor.  
Erdal Sağlam, Hürriyet’teki köşesinde özetle şöyle yazıyor:

“AKP’ye yakın kaynaklar Erdoğan’ın 1. turda kazanacağına çok güveniyorlar.
Erdoğan’ın 1. turda kazanması halinde, Başbakana yakın çevrelerin her şeyde olduğu gibi ekonomi yönetiminde de istediği köklü değişikliklerin gerçekleşme ihtimali çok artacak. İmdiden bu planların yapıldığı kulislerde konuşuluyor. Başbakana yakın kaynaklar son dönemde açıkça Abdullah Gül’ün Başbakan olamayacağını, Erdoğan’la uyumlu çalışacak, Başkanlık için anayasa değişimini  gerçekleştirecek ismin Başbakan olarak seçilip, Kurultayda Genel Başkan olarak seçileceğini konuşuyorlar. Böylece parti içinde uzlaşmalara gerek kalmayacağı bu kapsamda son dönemde Başbakanla çatışan Ali Babacan ve ekibinin görev alınmasının gündeme geleceğini de söylüyorlar.

Aslına bakılacak olursa; Gül Kurultay’da genel başkan seçilip Başbakan olmazsa, Babacan ve ekonomi üst yönetiminin ayrılmak istemeleri gündemde.
Özetle; Abdullah Gül’ün devrede olmaması, 1. turda Erdoğan’ın seçilip güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı olması ve istediği kişiyi Başbakan olarak ataması halinde, Ali Babacan’ın yeni kabinede yer almama ihtimali güçleniyor. Buna bağlı olarak son dönem Başbakanı kızdıran Merkez Bankası, BDDK ve Hazine üst yönetimlerinin görevden alma ya da istifa yoluyla artık ayrılması söz konusu.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)