BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomi yönetiminde değişimin sürmesi bekleniyor----

Ekonomi yönetiminde değişimin sürmesi bekleniyor

Ekonomi yönetiminde değişimin sürmesi bekleniyor
20 Mart 2021 - 16:40 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması Başkent gündemine bomba gibi düştü. Kulislerde, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bölüneceği ve Ağbal'ın Maliye Bakanı olarak atanacağı konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi 24 Mart 2021 tarihinde 7. Olağan Büyük Kongre’sini gerçekleştirecek.

Kongre öncesinde kabinede değişiklik bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde ağırlıklı olarak siyaset dışı isimler görevlendirilmişti. Yeni kabinede ise AKP yönetiminden ve Meclis’ten bazı isimlerin yer alacağı konuşuluyor.

Ankara kulislerinde son bir haftadır dolaşan listelerde adeta ‘bakan toto’ oynanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta sonu kabine değişikliğine son şeklini vereceği belirtilirken görevden alınacak bakanlara partisinin en üst yönetim organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na getireceği ifade ediliyor.

DÖRT BAKANLIK BÖLÜNECEK İDDİASI
Yeni kabinede bakanlık sayısının artacağı beklentisi bir hayli yüksek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölünebileceği kaydediliyor.

İkiye ayrılması beklenen bir diğer kurum ise Hazine ve Maliye Bakanlığı…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınıp yerine AKP eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesi siyaset kulislerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bölüneceği iddiasını güçlendirdi.

Kaynaklar, Lütfi Elvan’ın Hazine Bakanı olarak görevine devam edeceği, Merkez Bankası’ndan ayrılan Naci Ağbal’ın Maliye Bakanı olarak atanacağını öne sürüyor.

EKONOMİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM SİNYALİ
Öte yandan, ekonomi yönetimiyle ilgili tüm bakanlıkların ise yeni atanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na bağlı olacağı ifade ediliyor.

Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta ekonomik reform paketini açıkladığı toplantıda “Ekonomideki tüm gelişmeleri yakından izlemek ve yönetmek amacıyla iki yeni yapı kuruyoruz bunlardan birincisi Cumhurbaşkanı yardımcımızın başkanlığında çalışacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu'dur. İkincisi ise Hazine ve Maliye Bakanımızın başkanlığında faaliyetlerini yürütecek finansal istikrar komitesidir. Yeni oluşturacağımız bu yapılarla ekonomi ve finans politikalarımızda şeffaflığı öngörülebilirliği ve koordinasyon artırarak iletişim mekanizmalarını güçlendiriyoruz” demişti.

Kongre öncesi kabine yenilenecek mi?

MB yeni Başkanı yüksek faize karşı

Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gidişim Suskundu ama Dönüş Muhteşem mi?22 Mart 2021 00:19

    Sn.AĞBAL MB başkanı olduğunda "Fiyat istikrarı için TÜM POLİTİKA ARAÇLARINI kullanacağız" dedikten sonra sanki Ekonomiden sorumlu Bakan gibi TOBB, TESK, BDDK, TBB, tarım sektörü temsiiletini TÜİK i vs temsilciliklerle görüşüp not aldı güven dağıttı.Bakanlık hem de güçlü bir bakanlık işareti mi bilemem. Gözlemdir. Ytd.

  • Esr21 Mart 2021 17:10

    Diletiz MB rezervlerini toplarlamadan faizi düşürüp dovizi yukarılara uçurmazlar! Dovizi MB ucuza sattı, birileri kelepire topladı! Sonra dış mihrakların etkisi ile devülasyon olur ve doviz fırlar! Sonrada en milli hareketlerle büyük karla eldeki satarlar çok vatansever olurlar ve fış mihrakları altetmiş olurlar! Bu aksiyonla ellerindeki dovizle çok daha fazla varlık alırlar. Belki özellrştirilmesi başlayacak olan elektrik santralleti falan gibi varlıkları alımınıda hesaplayıp, bunların alımını en ucuza getirmiş olurlar. Bu “ doviz ve dış mihrak” filmi defalarca seyrettik; vatandaşın elindekinin değeri eriyecek alım gücü düşecek, dovizde pozisyon alarak en milli hareketlerle dovizi yükerkten büyük karla bozanların alım gücü çok yükselecek! Yani atı (dovizi) alan bir daha üsküdarı gececek!

  • St21 Mart 2021 16:30

    Ekonomiyi toplarlamak için öncelikle finasal yapıya çeki düzen verilmeli. Bunun için de, merkez bankası doviz rezervlerini iyi seviyeye getirecek ve bankaların doviz yükümlülüklerini azaltıcı girişimlerde bulunmalı. Eğer MB doviz rezervlerini toparlamadan faiz düşürürlese çok daha büyük sıkıntılar olur! Şira bazlı %20 faizli 12 -24 lık tahvil ihracı programı başlatılmalı ve 20 marttan önce bankalarda doviz mevduatı olup ta, bu tahvillete geciş yapanların dovizi 7.50 liradan sayılarak karşılığında bu tahviller verilmeli!

  • End21 Mart 2021 16:22

    Eğer MB doviz rezervlerini toparlamadan faiz düşürürlerse sıkıntı büyük. Öncellikle MB dovşz rezervlerini yükseltecek ve bankalaron doviz yükümlülüklerini düşürecek hamleler yapılmazsa, Doviz fena fırlar. Doviz fırlarsa doğalgaz, petrol, elektrik, ithal ara mal, fabrika üretim makineleri, teknolojik ürünletin fiyatının yükselmesi demek, bu ürünlerin fiyatınım yükselmesi diğer ürünlerinde üretim maliyetlerinin yükselmesi demek, bu da daha yüksek enflasyona neden olur! Yüksek enflasyon da yeniden daha yüksek faiz zorunluluğu gündeme getirir!!

  • AHMET ÖZBİR21 Mart 2021 12:45

    REİS'im zat-ı alinizden vatandaş olarak en büyük isteğimiz Ekonom'nin başına tam sorumluluk vererek vatana delice sevdalı, zatınıza muazzam bağlı olan Sn. YİĞİT BULUT'un getirilmesini arz ediyor, içimizdeki ve dışımızdaki HAİNLERİN ÇILDIRMASINA ve VATANSEVERLERİN SEVİNÇ ÇIĞLIĞI atmasına vesile olun inşallah. Türk Devleti bizim canımız, vatan haini kalleşler ise ebedî düşmanımız.

  • Sadece Başkan mı?21 Mart 2021 12:22

    Görevden almalarda fatura sadece başkana mı kesiliyor, bunun para politikası kurulu vs diğer bürokratlar ne iş yapar?.

  • Yukardakilere..21 Mart 2021 12:03

    Yukarıdakiler bunun farkında mı, umrunda mı bilemiyorum fakat aşağıdan bir vatandaş olarak yukarıya bakıldığında ( herşey güzel yada herşey kötü diyen fanatik arıza, yalaka tipleri geçersek ) bu tür yap boz işler hoş gözükmüyor.. Ekonomi bir an evvel yoluna girmeli vatandaş önce buna bakar, en büyük patron millettir. Nasılki MB başkanını işi çözemedin diye birileri görevden alıyorsa, millette seçimlerde işi çözemeyenleri görevden alır, çözsün diye başkalarını getirir, maalesef gerçekler böyle..Yaa bizde çözmek için uğraşıyoruz,o yüzden bu şekilde davranıyoruz denirse o zaman elinizi çabuk tutun, aldığınız kararlarda isabet oranını arttırın, ıskalayıp durmayın, hedefi bulun artık , dost acı söyler.

  • Gandalf21 Mart 2021 11:18

    Madem Naci Agbal tekrar maliye bakanı yapicaktı.Daha iyi bir şekilde görev değişimi olmazmiydi.Piyasalar biraz toparlanacakken iyice bozdunuz.

  • yorum21 Mart 2021 10:41

    adamların doları değer kaybedince görevden alınıyorlar faiz indireceksin sürekli dolar yükselmeli enflasyon kimsenin umurunda değil

  • Cemil21 Mart 2021 06:53

    Yazık değilmi artırılan 200 puan bedavadan çöp oldu,en azından bir süre beklenseydi kur 7 altına doğu gelecekti bu hafta.çok amatörce çok saçma bir iş oldu, yazık değilmi TL yine değer kaybedecek, dolarmı alalım illa.

  • Ali21 Mart 2021 03:11

    Devlet duzeninin eski haline getirilmesi gerektigini aci tecrubelerle ogrenecegiz. Madem bakanliklari tekrar bolecektiniz neden birlestirdiniz mesela.

  • Heyt21 Mart 2021 01:38

    Naci bakan olduğu günleride biliyoruz tek bildiği faizci hoca :))

  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Mart 2021 22:08

    lanet bir hafta idi geçen hafta yine şortcular köşelik oldular.Bana naci ağbal pek de inandırıcı gelmiyor idi.

  • $$$ EURO $$$20 Mart 2021 22:05

    bana seçildiğinden beri uyguladığı politikalar pek de akılcıl gelmiyor idi kendi kendinin ipini çekti.ne öyle hoyrat faiz artırımları.

  • Cemil20 Mart 2021 22:04

    Bu dediğiniz mümkün değil olmaz böyle şeyler olmuş olsaydı veya olacak olsaydı hafta sonu beklenmezdi Berat Albayrak ekibi geri dönüyor Ayrıca yeni Şafak’ın attığı MANŞETT bakarsak naci ağbal ın bileti kesilmiştir

  • Afrikalı20 Mart 2021 21:41

    Masaimarada sıradan bir gün daha geride kaldı.

  • Sosy20 Mart 2021 19:53

    Ülke ve kurumları yaz boz tahtasına döndü! Kısa sürede sürekli yeni figuranlar sahneye sürnek! ve olumduz giden işleler için günah keçileri üretmek ve millete o kişileri işaret etmek! işler iyi gidincede biz yaptık diye meydanlarda ekranlarda haykırıp durmak! Politikayı sanat gibi ele almak!

  • Ser20 Mart 2021 19:48

    En az bir yıl süre verilmeliydi. Bu kadar kısa zamanda ıskartaya çıkarılmak hiç doğru değil. Karizma fena çizlidi.

  • ıtri20 Mart 2021 19:23

    yazın ne doları ne faizi tutabilecekler

  • reis20 Mart 2021 19:04

    demek ondan şükranlarını sundu.bu nasıl bir yönetim ve uygulama.bakkallar bile sizden daha dengelidir..

  • yunus20 Mart 2021 19:02

    Yeni kadro yeni maaşlar demek,,yiyin efendiler yiyin.

  • BORSACI20 Mart 2021 19:01

    SÖYENECEK SÖZ YOK ÇOK DEGERSİZ PARAMIZ VAR YÖNETİM İSE ELİNDEN GELDİGİNCE MERKEZLE UGRAŞINCA TL GÜVEN KALMIYOR .

  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Mart 2021 18:09

    bundan MB başkanı hiç olurmu sanki ortalıkta yangın varmış gibi gittin 200 baz puan artış yapıp zenginleri ihya ettin yazıklar olsun senin gibi MB başkanı haydi artıracak idin 100 puan artırsa idinya.senin yaptığın artış sanki ülke batmış gibi hareket ettin işinde içine etti layıkını buldun ve rezil hüsran olsun iyimi oldu.Karizmanda çizildi.

  • Güven kaybı 20 Mart 2021 19:18

    100 artırınca sıkıntı yok ama 200 artırınca ülke batmış mı oldu sizin tabirinizle.. 100 bp için bir insan harcanmaz heralde.

  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Mart 2021 18:03

    ALLAH tan altın ve dövizleri bunlara kanıp da elden çıkartmadık yoksa mahvolmuş idik.Daha dövizi ve borsayı kimse tutamaz.

  • Ali20 Mart 2021 17:58

    Bakanlıkları istediğiniz kadar bölün tek kişi yönetiminde hiçbir işe yaramaz.

  • Ers20 Mart 2021 17:06

    Bu kadar kısa sürede hemen yol vermek olmadı! Hani MB özerkti. İyi sakin bir tonla istifa etmiş! “ at izi it izi” muhabbeti yapmamış. Doviz lobisi iş başında!

  • Can3520 Mart 2021 17:04

    Bu duyumlar daha mantıklı. Ekonomi yönetimi 3 koldan daha güçlü hale gelebilir. Herşey program dahilinde ilerliyorken , cds puanımız yükselmişken ,kur uygun seviyedeyken Hatalı bir atama yapılmayacağıni ümit ediyorum.

  • Sosyolog20 Mart 2021 17:04

    Sahaya sürekli yeni figuranlar sürme, başarısızlığı figuranların marşfetlerine atfetnek, başarıyı da krndi marifetlerinşn sonucu diye sahiplenmeker. Hep aynı ssneryolar!