BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomi yönetimi Mehmet Şimşek'te----

Ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek'te

Ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek'te
02 Haziran 2023 - 12:42 www.finansgundem.com

Seçimleri kazanması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi kimlerden oluşturacağına dair kulis bilgilerini paylaşan Gazeteci Selvi, "Mehmet Şimşek dün Erdoğan’la iki kez görüştü ve sonunda ekonomi yönetimini üstlenmeye karar verdi" dedi.

Türk siyasi tarihinde bir ilk olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması sonrasında yeni kabinenin nasıl şekilleneceği tüm Türkiye'nin merak konusu. Kabinede ekonomi yönetiminin eski Bakan Mehmet Şimşek'e teslim edileceği konuşulurken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, açıklanacak yeni kabineye ilişkin kulis bilgilerini paylaştı.

Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in dün iki görüşme daha yaptığını belirtti. Selvi, Şimşek'in Erdoğan'dan Merkez Bankası yönetimi ve faiz politikası hakkında güvence aldığını ve ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiğini yazdı.

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Rahatça ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek’te diyebiliriz. Bu seçimlerde AK Parti’yi en çok ekonomi zorladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirerek çok önemli bir adım attı. Mehmet Şimşek’in ismi piyasalara moral oldu. Çünkü nasıl bir ekonomi modeli uygulanacağı önemliydi. Mehmet Şimşek’in reel ekonominin gereklerini yerine getireceği konusunda bir güven var. Geçmişte ekonomi yönetimindeki tercihleri piyasa dostu tercihlerdi. İç ve dış piyasalarda kendisine karşı büyük bir güven oluşmuştu. Şimşek’in Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda güvenceye ihtiyacı vardı. Dün iki kez bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan o güvenceyi aldıktan sonra ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti."

Piyasalara Mehmet Şimşek dopingi

 

Çelik: Mehmet Şimşek bu sürece katkı vermek istiyor

 

Erdoğan, Mehmet Şimşek ile bir araya geldi

 

Cumhurbaşkanlığı'ndan Mehmet Şimşek açıklaması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A.Zorbey 02 Haziran 2023 12:58

    İnşallah uygar dünyanın temel ekonomik kavramlarıyla yol alınır insanlığa en ufak faydası olmayan zarardan başka getirisi bulunmayan arap ideolojisi terk edilerek çağdaş batınının gösterdigi yolda ilerleyerek ülkeye hayırlı uğurlu olur