BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomi yönetimi için dev kadro----

Ekonomi yönetimi için dev kadro

Ekonomi yönetimi için dev kadro
03 Kasım 2015 - 06:43 www.finansgundem.com

Tek başına hükümet kurmaya hak kazanan AK Parti, Meclis’e ekonomi yönetimi için güçlü bir kadroyla girdi

AK Parti, 1 Kasım seçimleriyle dördüncü kez tek başına iktidar olma yetkisini seçmenden aldı. Şimdi gözler, yeni hükümette ekonomi yönetimini üstlenecek isimlerde. Mithat Yurdakul'un konuyla ilgili Milliyet'te yer alan haberi şöyle:

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısıyla son anda milletvekili adayı olan Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminde patron olup olmayacağı en önemli Gündem maddesi.

1 Kasım seçimlerinin ardından, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yeniden milletvekili oldu.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eski Ulaştırma Bakanları Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski Gümrük Bakanları Hayati Yazıcı ile Nurettin Canikli ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız milletvekili seçildi.

Bürokrat kökenlilerden eski Maliye Müsteşarı Naci Ağbal, eski borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, eski Ulaştırma Müsteşarı Habib Soluk, eski Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, eski TSE Başkanı Hulusi Şentürk, eski DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve iş dünyası kökenli pek çok isim Ak Parti’den milletvekilliğine hak kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, iş kökenli isim Berat Albayrak da Meclis’e giren bir başka önemli isim.



GÖREV BİLİNCİYLE GELDİ

Davutoğlu’nun ısrarıyla son dakikada yeniden milletvekili adayı olan Babacan’ın, “görev” bilinciyle çağrıyı kabul ettiği, ekonomide yönetiminde önemli bir görev alması kulislerde öne çıkan bir görüş oldu.

Babacan’ın alacağı görevlerde “ekonomik reform” konusunda kararlı adımlar atmasının beklendiği kaydedildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de başta para politikası olmak üzere ekonomi alanında hükümetin temel pozisyonuna yakın duruşuyla dikkat çekiyor. Zeybekci’nin kabinedeki görevine devam edebileceği belirtiliyor. Son dönemde ekonominin patronu pozisyonuna getirilen Cevdet Yılmaz da sevilen bir isim olarak bakanlığa çok yakın olarak değerlendiriliyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve yerli oto konusuna yoğunlaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da bakanlık için öne çıkan isimler.

Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye’de heyecanlı bekleyiş

Ali Babacan ile birlikte mali disiplinin sigortası olarak görülen Maliye Bakanı Şimşek de yeniden Meclis’te. Maliye Bakanlığı için eski Maliye Müsteşarı Naci Ağbal’ın da adı geçiyor. Şimşek’in müsteşarı Ağbal, tüm bürokraside de en önde gelen isimlerden birisi olarak biliniyor. 
 
Ulaştırma Bakanlığı koltuğu da henüz kesin olarak isim işaret edilemeyen makamlardan. 7 Haziran’da üç dönem kuralı nedeniyle Meclis’e giremeyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Binali Yıldırım, uzun soluklu bakanlık deneyimi ve Ak Parti camiasında önde gelen bir isim olmasıyla öne çıkıyor. Yıldırım’ın halefi Lütfi Elvan da Ulaştırma Bakanlığı için adı konuşulan isimlerden.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)