BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomi SOS veriyor----

Ekonomi SOS veriyor

Ekonomi SOS veriyor
24 Mart 2014 - 04:07 www.finansgundem.com

Türkiye'nin diğer ülkelerle kıyaslandığında büyümenin yetersizliğinin görüldüğünü belirten Aydın Ayaydın. bol ve ucuz doları değerlendiremedik" dedi

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın Türkiye ekonomisinin SOS verdiğini dile getirerek acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

Ayaydın İstanbul’da Genç İşadamları kulübünde yaptığı konuşmada seçim döneminde AKP’li yetkililerin ekonomideki başarı hikayesinden söz ettiğini belirterek “Bu ‘parlak başarı’ hikayesi bir AKP masalından başka bir şey değildir. O beğenilmeyen, istikrarsız koalisyonlar dönemi olan 1990’lı yıllar büyüme ortalaması yüzde 4 iken 11 yıllık tek parti iktidarı döneminde yani AKP’nin 2003-2013 dönemi ortalaması yüzde 4.9’dur. Aynı şekilde 1990’lı yıllar ortalaması yüzde 8.2 olan işsizliğin AKP dönemi arasında ortalaması yüzde 10.7’dir” dedi.

SADECE GÜNÜ KURTARDIK

Aynı dönemde Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerle Türkiye kıyaslandığında mesafe alınamadığının daha net görüleceğini kaydeden Ayaydın şöyle devam etti: “Gerek BRIC ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ile gerekse kırılgan beşli denilen( Brezilya, Endonezya, Hindistan, Güney Afrika ve Türkiye) ülkeler ile kıyaslandığında maalesef Türkiye büyümede yetersiz, işsizliği zirvede, cari açığı en yüksek hale gelmiş bir ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Ne yazık ki, dünyada geçtiğimiz 10 yılda bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin lehine olan bol ve ucuz dolar dönemini iyi değerlendiremediğimiz, sadece günü kurtardığımız ortaya çıkmaktadır. Üstelik parasal genişlemenin bittiği bu yeni ekonomik döneme yurtiçi tasarrufları dibe vurmuştur.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)