BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomi korkuturken yatırımcılar çürük tahvillerden kaçıyor----

Ekonomi korkuturken yatırımcılar çürük tahvillerden kaçıyor

Ekonomi korkuturken yatırımcılar çürük tahvillerden kaçıyor
25 Eylül 2020 - 12:00 www.finansgundem.com

Varlık sınıfı, korona virüs pandemisinin Mart ayındaki ilk dalgasından bu yana en kötü haftalık satışlarını yaşadı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de çürük tahviller, Mart ayındaki korona virüs pandemisi nedenli çöküşünden bu yana en kötü haftalık satışlarını yaşıyor. Yatırımcılar ABD’nin ekonomik iyileşmesinin sürdürülebilirliğinden endişe duyarak çürük tahvillerden kaçıyor.

Yatırımcılar 23 Eylül haftası, ABD yüksek getirili tahvillerinden 4,8 milyar dolar çekti. Mart ayında çekilen 5,6 milyar dolarlık miktardan da daha yüksek bir satış rakamına ulaştı. BlackRock iShares’in yüksek getirili tahvil fonu, Pazartesi ve Salı günleri 2 milyar dolar kayıp yaşadı.

Korona virüsün henüz geçmeyen ekonomik etkilerinin getirdiği endişeler ve ABD seçim sonuçlarının tartışmalı bitmesi konusundaki korkular, bazı yatırımcıları borç piyasalarındaki en riskli şirketlerden kaçmaya yöneltiyor. Bu hafta ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde kaybetmesi halinde iktidarı barışçıl bir şekilde devretmeyeceğini açıkladı. TwentyFour Asset Management’tan David Norris, tartışmalı bir seçim sonucunun “rahatsızlık verici” olduğunu ve 3 Kasım yaklaşırken daha “yüksek volatilite” beklediğini açıkladı.

Yeni bir ekonomik teşvik paketiyle ilgili umutlar, seçim yaklaşırken suya düştü. Bunda geçtiğimiz hafta Ruth Bader Ginsburg’ün vefatının üzerine cumhuriyetçiler ve demokratlar arasındaki ilişkilerin gerilmesi de rol oynadı. Birçok Fed yetkilisi, Başkan Jerome Powell da olmak üzere, bu hafta ABD’nin ekonomik iyileşmesinin büyük oranda daha fazla ekonomik teşvike bağlı olduğunu söyledi.

National Alliance Securities’in Uluslararası Sabit Gelir Başkanı Andrew Brenner, “Yüksek getiri, durma noktasına geldi” dedi. “Bence insanlar biraz endişeli, riskten uzaklaşıyorlar ve bunun devam etmesini bekliyorum” ifadesini kullandı. ABD’nin çürük tahvillerindeki ortalama getiri, Eylül ayında küçük bir artış göstererek, Çarşamba günü %5,83 seviyesine ulaştı. Bu rakam, Ice Data Services’ın verilerine göre, son iki ayın en yüksek seviyesi. Ancak getiriler bu ay, %1,26 düşüş göstererek negatif alana girdi. Bu ay Mart ayından bu yana negatif getiriler görülen ilk ay olarak öne çıktı.

Piyasalar, Fed’in kredi desteğiyle birlikte iyimser bir tavır almıştı. Fed Mayıs ayından bu yana kurumsal tahvilleri satın alıyordu. Aynı zamanda belediye ve hükümet borçları için de piyasalarda hamleler yapmıştı. Yüksek getirili tahviller o dönemden beri yükseliş gösterdi ve şirketler pandemi sürecini atlatmak için yatırımcıdan gelen yeni borç taleplerinden avantaj sağladı. Ancak düşen yatırımcı talebiyle birlikte, bu hafta yüksek getirili tahvillerin çıkışı da yavaşladı ve piyasalarda yalnızca altı şirket 3,6 milyar dolar getiri elde etti. Bu rakam geçtiğimiz hafta 25 şirket tarafından sağlanan 18 milyar dolarlık getiriye kıyasla oldukça dramatik bir düşüşe işaret ediyor.

Fed’in bağımsızlığının günleri sayılı

 

Fed Başkanı Powell'dan ekonomik toparlanma için kararlılık açıklaması

 

ECB'den tahvil teminatlarında yenilik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)