BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEkmek yine düzenlemeye tabi oldu----

Ekmek yine düzenlemeye tabi oldu

Ekmek yine düzenlemeye tabi oldu
01 Temmuz 2013 - 19:12 www.finansgundem.com

Ekmek, artık buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, ekmekteki yeni düzenlemeye ilişkin "Amacımız, toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta ve daha doğala yakın beslenmesinin sağlamak" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören ve yürürlüğe giren yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kanun çıkardıklarını, yönetmelik ve tebliğ değiştirdiklerini anımsatan Eker, şimdi en kapsamlı bir uygulama tebliği çıkardıklarını söyledi.
Bakan Eker, amaçlarının, toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta, daha doğala yakın beslenmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Dünyanın her yerinde, raf ömrünü uzatmak, kıvamını artırmak, tatlandırmak, aroma vermek gibi amaçlarla gıda sanayi ürünlerire katkı maddeleri konulduğuna işaret eden Eker, "Bunlar, Dünya Sağlık Örgütü, BM Gıda Tarım Teşkilatı'nın izin verdiği, Gıda Kodeksi'nde de yer alan katkılardır. Ama biz daha doğal olsun, bu katkıları olabildiğince azaltalım dedik ve bunun üzerine bir çalışma yaptık" dedi.
Bakan Eker, işin sağlık, lezzet, kalite, hijyen ve standardıyla ilgilendiklerini kaydetti.
Eker, fabrika üretiminde ekmeğe, unun içerisine bir miktar askorbik asit (C vitamini) katılacağını sözlerine ekledi.
Yeni düzenlemelerin ardından kepek oranı artırılan, tuz oranı azaltılmış, 17 katkı maddesinden arındırılan ekmekler tezgahlardaki yerini aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)