BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Ekmek yemeyin'----

'Ekmek yemeyin'

'Ekmek yemeyin'
18 Ocak 2013 - 07:17 www.finansgundem.com

Başbakan Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsülleri Ofisi koordinasyonunda yürütülecek olan ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’nı başlattı

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen törende konuşan Erdoğan, “Günde 6 milyon, yılda 2 milyar adet ekmek maalesef çöpe gidiyor. Bu israfın ekonomik büyüklüğü ise lütfen dikkat edin yıllık 1.5 milyar lira. Bakanımıza, ‘Artık ekmek işinde farklı bir döneme girmeliyiz. Şu beyaz ekmek denilen ekmeği sofralarımızdan kaldıralım’ dedim. Artık has, samimi buğday unundan ekmek üretiyoruz. Kepek oranı yüksek ekmeği sofralarımıza getireceğiz. Gıda bunda, güç bunda, kuvvet bunda. Her şeyi arındırılmış hatta zararlı beyaz ekmek. Niçin biz bunu yapıyoruz? ”diye konuştu. Erdoğan memurların kullandığı yazlık sosyal tesis ve kampların ise büyük israfa yol açtığını belirterek “Kamu mensupları oralarda 1-2 ay tatil yapıyor. Sonra tesisler 10 ay boş kalıp çürüyor” dedi.
VAHŞİLER SINIFI
TOBB’daki törenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1.5 milyar liralık çevre yatırımları açılışı ve temizlik-denetim araçları dağıtımı törenlerine katılan Erdoğan, “Evinin, fabrikasının atık suyunu akarsuya verenler var. Onlar vahşiler sınıfına giriyor. Kimsenin bir başkasına zulmetmeye hakkı yoktur. Doğaya da zulmetmeye hakkı yoktur” dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün ülke nüfusunun yüzde 72’sine atık su arıtma hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar toplam 34 bin binaya enerji tasarruf belgesi verdik. Denizlerdeki kirliliği 208 istasyonla ölçerek kontrol altında tuttuk. Biz slogan değil, somut iş üretiyoruz.”
‘Ticaret’ hatırası
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erdoğan’a ticarete atıldığı günün anısına 1981 yılında çıkan ticaret sicil gazetesini hediye etti. Hisarcıklıoğlu’nun günün hatırası olarak takdim ettiği 1 Mayıs 1981 tarihli ve 241 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kayıtlara göre, Erdoğan ve 14 arkadaşı İstanbul Press Döküm Sanayii A.Ş. adlı şirketi kurmuşlar. 50 milyon lira sermayeli şirketin adresi Kasımpaşa Yeniyol Sokak. Recep Tayyip Erdoğan’ın şirketteki payı ise 1 milyon lira katkısı karşılığı yüzde 2. Şirketin yönetim kurulu ise Mustafa Kopuz, Recep Tayyip Erdoğan, A. Hasan Bayramoğlu, Hikmet Kaan ve İsmail Kala’dan oluşuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)