BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkmek ve simidin fiyatı artacak mı?----

Ekmek ve simidin fiyatı artacak mı?

Ekmek ve simidin fiyatı artacak mı?
12 Eylül 2019 - 11:10 www.finansgundem.com

İstanbul'da son günlerde toplu taşımadan akaryakıta, taksilerden, vapurlara kadar çok sayıda kaleme zam yapılmıştı. Ekmek ve simit üreticileri maliyetlerinin çok fazla arttığını belirterek 25 kuruş zam talep ettiklerini söyledi.

İstanbullular hemen hemen her gün yeni bir zam haberi alırken yeni bir zam talebi doğdu. Fırıncılar Odası ve Simitçiler Odası maliyetlerinin çok fazla arttığını belirterek 25 kuruşluk zam talep etti. Buna göre simitçiler yüzde 14 ekmek üreticileri ise yüzde 20 oranında zam talep etmiş oldu. Zammın gerçekleşip gerçekleşemeyeceği ise merak ediliyor.

‘ZAMMI TALEP ETTİK’

Ekmek zammının gündemde olduğunu ancak yetkililerden fiyat alınamadığını söyleyen İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Şu an da İstanbul’da ekmek 1.25 TL’den satılıyor. 25 kuruşluk zammı talep ettik ancak şartlar uyuşmadı. Bir zam talebimiz mevcut. Dosyayı yetkili merkeze gönderdik inceleniyor. Daha cevap gelmedi. ” dedi.

‘MALİYETLER ÇOK FAZLA ARTTI’

Ekmek maliyetlerinin çok fazla arttığını da sözlerine ekleyen Çetin, “Maliyetler çok fazla arttı. Fiyatlar maliyetini ancak kurtarıyor. Ancak yeterli değil. Un,maya, işçilik, doğalgaz, elektrik bu kalemlerin hepsi çok fazla arttı. “ifadelerini kullandı.

1.75 TL’LİK SİMİT 2 TL OLABİLİR

Simit fiyatlarının da ilerleyen günlerde artacağını belirten İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel ise sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, “Zam gelecek ama henüz bir işlem yapılmadı. Sonbahar itibari ile bir zam bekliyoruz. 1.75 TL’ye satılan simit  2 TL olacak. Maliyetlerimiz çok arttı ama o kadar zam yapamıyoruz. Susam fiyatları, doğalgaz fiyatları aldı başını gidiyor.” ifadelerini kullandı.(Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)