BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkmeğe zam kapıda: Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak!----

Ekmeğe zam kapıda: Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak!

Ekmeğe zam kapıda: Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak!
31 Mayıs 2022 - 16:14 www.finansgundem.com

Katıldığı canlı yayında TMO'nun uyguladığı regülasyonun 31 Mayıs itibarıyla son bulduğunu açıklayan Dr. Eren Günhan Ulusoy, çuvalı 260 TL olan unun 31 Mayıs’tan sonra yaklaşık 400 TL civarına çıkacağını ileri sürdü.


Tahıl başta olmak üzere gıda krizi kapıdayken tartışmaya neden olacak bir açıklama da un sektöründen geldi. Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy TMO'nun ekmek fiyatını frenleyen uygulamasının bittiğini açıkladı.

Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'ın sorularını yanıtlayan Günhan Ulusoy, TMO’nun regülasyonun son bulması ile unun daha pahalanacağını belirterek şunları şöyledi:

400 TL’YE ÇIKMASI AN MESELESİ

“Toprak Mahsulleri Ofisi‘nden tahsis edilen buğday karşılığı verilen taahhüt bugün itibarıyla son buluyor. Yani, 31 Mayıs itibarıyla un sanayicilerinin bu ürünleri 260 TL eden satma taahhüdü son buluyor. TMO’nun yaptığı açıklamalar ve piyasa oyuncularının da beklentisi sezonda böyle bir uygulama olmayacağı yönünde” diye konuştu.

Eren Günhan Ulusoy “Ton başına 3600 TL’lik fiyatta 260 TL’ye denk gelen un çuvalı, hesaplamalarımıza göre kabaca 400 TL'ye çıkacak” ifadelerini kullandı.

TAHIL KRİZİ

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonucunda Karadeniz’de limanlarda demirli kalarak dünyaya dağıtımı gerçekleşmeyen tahıl başta olmak üzere gıda ham maddesi yüklü gemilerin hareketi Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında olabilecek bir anlaşmaya bağlı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya ve Ukrayna liderleri arasında yürütülen telefon trafiği sonucunda Boğazlar’ın merkezinde olduğu bir koridorun açılması gündemde.

Putin böyle seslendi: Tahıl krizini çözmeye hazırız!

 

Rusya’ya gıda krizi çağrısı: Engeller kalkmazsa milyonlar ölecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)