BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEGM'den sahte 'e-posta' uyarısı----

EGM'den sahte 'e-posta' uyarısı

EGM'den sahte 'e-posta' uyarısı
19 Ekim 2020 - 13:31 www.finansgundem.com

EGM, çeşitli firmalara 'Polisin Son Davetiyesi' adıyla gönderilen sahte e-postaların, kurumun e-posta adres uzantısı taklit edilerek oluşturulduğunu bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM), yapılan yazılı açıklamada, EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve 81 il Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince internet ortamında 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü hatırlatıldı. Son dönemde çeşitli firmaların e-posta adreslerine EGM'ye ait e-posta adres uzantısının taklit edilmesi suretiyle oluşturulan sahte e-posta adresleri üzerinden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın isminin kullanılarak 'Polisin Son Davetiyesi' içerikli e-postalar gönderildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Firmalarımızın e-posta adreslerine gelen bu tarz maillerin içeriğindeki linklere tıklaması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde şirket sistemlerinin şüpheliler tarafından ele geçirilmesi ve maddi/manevi zarara uğrama riski oluşturmaktadır. Firmalarımızın bu tarz içerikler ile karşılaştığında bunlara itibar etmemesi ve konuyu en yakın kolluk birimine bildirmesi önem arz etmektedir. Söz konusu maili oluşturan ve yayanlar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz" denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)