BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEgemen Kaya Alnus Yatırım’ın Genel Müdürü oldu----

Egemen Kaya Alnus Yatırım’ın Genel Müdürü oldu

Egemen Kaya Alnus Yatırım’ın Genel Müdürü oldu
04 Şubat 2016 - 10:58 www.finansgundem.com

Geçen yıl Saxo Capital Genel Müdürlüğünü bırakan Egemen Kaya, Alnus Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü olarak göreve başladı.

FİNANSGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Sermaye Piyasalarının önemli isimleri arasında gösterilen Egemen Kaya, yeni kurulan Alnus Yatırım Menkul Değerler (Alnusfx) Genel Müdürü oldu. Saxo Capital Markets’in Türkiye'de faaliyete geçtiği günden beri Genel Müdürlüğünü üstlenen Egemen Kaya, geçen yıl Temmuz ayında görevinden ayrılmıştı. Saxo  Bank, 2012 Mayıs'ında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası eski Başkanı, merhum Tuncay Artun'un şirketi Değer Menkul Değerler'in hisselerini satın alarak unvanını "Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş." olarak değiştirmişti. Egemen Kaya ise Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş Türkiye'de faaliyete geçtiği günden itibaren kurumun Türkiye temsilciliğini ve Genel Müdürlüğünü üstlenmiş ve başarılı işlere imza atmıştı.

DANİMARKA’DAN TÜRKİYE’YE GELDİ

Aslında Kaya'nın Saxo Bank ile birlikteliği çok daha eskilere dayanıyor. 1975 İstanbul doğumlu olan Kaya, çalışma hayatına 2002 yılında Danimarka'da Saxo Bank Genel Müdürlük Hazine Bölümü'nde başladı. 2005 sonunda Kıymetli Metaller Masası'nı kurduktan sonra Gelişmekte Olan Piyasalar ve Kıymetli Metaller Masası Kıdemli Müdürü oldu. Küresel finansal piyasalarda OTC türev ürünler üzerine uzmanlaşan Kaya, İstanbul Üniversitesi işletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra da finans yüksek lisans derecesini Leicester Üniversitesi'nden aldı. Dolayısı ile İngilizce ve Danca bilen Kaya, bankanın Türkiye'deki büyüme hedefleri ile Danimarka'dan Türkiye'ye geri dönüş yaptı. 

Saxo Bank ile yollarını ayırmasına rağmen Türkiye’den ayrılmayan Kaya, Alnus Yatırım Menkul Değerler ile yoluna devam etme karar aldı.

ALNUS YATIRIM NUSRET ALTINBAŞ’IN ŞİRKETİ

Piyasada ismi çok fazla bilinmeyen Alnus Yatırım Menkul Değerler Nusret Altınbaş’ın şirketi. Altınbaş, Sardis Menkul Değerler’i 2014 yılında Haydar Acun’dan satın aldıktan sonra ismini Alnus Yatırım Menkul Değerler olarak değiştirdi. Şirketin yönetiminde Nusret Altınbaş, Ali Altınbaş ve Osman Saraç bulunuyor.

Ağırlıklı olarak Forex piyasalarında işlem yapmaya başlayan Alnus Yatırım’ın ilk Genel Müdürü ise Sözer Şimşek’ti. Şimşek görevine genel müdür yardımcısı olarak devam edecek.

Finansgundem.com ailesi olarak Egemen Kaya’ya yeni görevinde başarılar dileriz.
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)