BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEgemen Bağış'ta AK Parti'den 48 fire----

Egemen Bağış'ta AK Parti'den 48 fire

Egemen Bağış'ta AK Parti'den 48 fire
21 Ocak 2015 - 04:19 www.finansgundem.com

Erdoğan Bayraktar ile ilgili önergeye 288 ret oyu çıkarken Egemen Bağış için yapılan oylamada AK Parti'nin fire sayısı 48'i buldu

TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylamalarında en kuvvetli ret sonucu eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la ilgili önergeye geldi. Bayraktar'ın 219 kabul oyuna karşılık 288 ret oyuyla Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi.

Genel Kurul’da ilk oylama eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Milletvekili Zafer Çağlayan hakkında yapıldı. Oylama sonucunda çıkan tabloya göre, 37 AK Partili, iktidarın görüşünden farklı tavır sergiledi. Bunlardan 26 AK Partili “Yüce Divan’a sevk”, 11’i ise çekimser ve boş oy kullanarak ikna olmadıklarını gösterdi. 

İlk oylama 1.5 saat sürdü. 517 milletvekilinin katıldığı gizli oylamada, 242 oy Yüce Divan’a gönderme yönünde çıkarken, 264 ret, 7 çekimser, 1 boş, 3 geçersiz oy kullanıldı.

Muammer Güler hakkındaki oylamaya da 513 milletvekili katıldı. Yüce Divan için 241 kabul oyu kullanılırken, 258 ret, 6 çekimser, 4 boş, 4 geçersiz oy kullanıldı. İkinci oylamada katılım sayısı ve kabul-ret rakamları düştü, ancak bunlar genel sonucu değiştirmedi. AK Parti’nin firesi Güler’in oylamasında artarak 44’e ulaştı. Egemen Bağış hakkındaki oylamada ise 517 milletvekilinden 255’i ret oyu kullandı. 245 milletvekili Yüce Divan yönünde oy verirken, 7 çekimser, 6 boş, 4 geçersiz oy kullanıldı. Böylece Bağış’ta AK Parti’nin firesi 48’e çıktı. 

‘ACİLEN GELİN’



Hürriyet'teki habere göre görüşmeler sırasında AK Parti grubu tarafından milletvekillerine ‘önemli’ başlıklı bir mesaj geçildi. Gelen mesajda “5 dakika sonra soruşturma komisyonu raporunun görüşmelerine başlanacaktır. Muhalefetin sayısı bizden fazla olup, olmayan milletvekillerin acilen gelmeleri rica olunur” denildi.

Annesini toprağa verdi

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın önceki gün Ankara’da yaşamını yitiren üvey annesi Perihan Çağlayan’ın cenazesi Muş’ta toprağa verildi. Çağlayan, Meclis’teki Yüce Divan oylamasına rağmen cenaze törenine katıldı. Perihan Çağlayan'ın cenazesi dün 11.10'da THY'nin tarifeli uçağı ile Muş'a getirildi. Aynı uçakta Muş'a gelen Zafer Çağlayan, havalimanında yakınları tarafından karşılandı. Cenaze konvoy eşliğinde kent merkezindeki Merkez Camisi'ne getirildi. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına Çağlayan’la birlikte Vali Vedat Büyükersoy, AK Partili Belediye Başkanı Feyat Asya, Emniyet Müdürü Faik Aksu, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Perihan Çağlayan'ın cenazesi daha sonra kent merkezindeki Taşo Mezarlığı'nda defnedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)