BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEge Bölgesi'nin konfeksiyon ihracatı 3 milyarı aştı----

Ege Bölgesi'nin konfeksiyon ihracatı 3 milyarı aştı

Ege Bölgesi'nin konfeksiyon ihracatı 3 milyarı aştı
05 Ocak 2022 - 14:28 www.finansgundem.com

Ege Bölgesi'nde hazır giyim ihracatı 2021’de 3 milyar doları aştı. Bölgede bu yıl 22 milyar dolarlık üretim hedefleniyor.

Ege Bölgesi'nde hazır giyim ve konfeksiyon ürünlerinin ihracatı artmaya devam ediyor.

İzmirli konfeksiyon ihracatçılarının açıkladığı verilerde 2021 yılında 1,5 milyar dolar ihracat yapıldı. Denizli'nin 1,4 milyar dolar, Balıkesir'in 75 milyon dolar, Uşak'ın ise 48 milyon dolarlık konfeksiyon ürünü ihraç edildi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Burak Sertbaş, geçen yıl yapılan ihracatın 3 milyar doları aştığını söyledi:

"Türkiye genelinde konfeksiyon dış giyim ürün grubunda yüzde 20’lik artış sağlanırken, spor kıyafetlerde bu oran yüzde 40’lar seviyesine ulaştı. EHKİB ihracatında yer alan pamuktan örme spor kıyafetlerde yüzde 141’lik artış görüldü. En büyük ihracat ürün grubumuz olan tişörtlerde yüzde 15 artış gördük."

Son dönemde Fransa, İsviçre, Danimarka başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinin Türkiye'ye yöneldiğini vurgulayan Sertbaş, bu yıl ihracatçıların finansmana erişimindeki sorunlarının aşılması halinde Türkiye genelinde 22 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.

Batı Akdeniz'den geçen yıl 2,5 milyar dolarlık ihracat

 

Tarım sektöründen 2021'de rekor ihracat

 

Çiçek ihracatı 150 milyon dolara yaklaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)