BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEfsane Cuma'ya yeni kriterler geldi----

Efsane Cuma'ya yeni kriterler geldi

Efsane Cuma'ya yeni kriterler geldi
28 Ekim 2022 - 08:41 www.finansgundem.com

Efsane Cuma'ya Ticaret Bakanlığı tarafından yeni kriterler getirildi. Artık ''1 alana 1'' bedava gibi koşullu indirimler Efsane Cuma kapsamında değerlendirilmeyecek. ''Yalnızca'' ve ''sadece'' ifadeleri kullanılmayacak.

Kasım ayında başlayan "Efsane Cuma" indirimleri için geri sayım başlarken Ticaret Bakanlığı da düzenlenen kampanyalara yönelik harekete geçti. Bakanlıkça hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken hususlar belirlendi. Buna göre, indirim sürecinde her bir ürünün "30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı" veya "bir önceki fiyatı" da tüketicilerle paylaşılacak.

3 AL 2 ÖDE KALKIYOR

İndirimli satışlarda kapsamı belirten ifadelere okunabilir şekilde yer verilecek. İndirim mağazadaki veya bir kategorideki ürünler için geçerli olmadıkça "tümü" veya "her şey" gibi ifadeler kullanılmayacak. "3 al 2 öde", "1 alana 1 bedava" veya "2. ürüne yüzde 20 indirim" gibi koşullu satışlar, indirim kapsamında değerlendirilmeyecek.

REKLAMLARDA TOPLAM FİYAT, TAKSİT GÖZÜKECEK

İndirim kartları ve kuponlar gibi uygulamalar da indirimli satış olarak kabul edilmeyecek. Kılavuzla, taksitli satış reklamlarında, toplam fiyat, taksit sayısı ve taksit tutarının birlikte gösterilmesi zorunlu kılındı. Yurt dışı paket tur ve eğitim programlarının satış fiyatları da Türk Lirası cinsinden belirtilecek. Bu arada bakanlık "Efsane Cuma", "Şahane Cuma" gibi adlarla yapılan indirimli satış reklamlarına yönelik geçen yıl 20 dosyayı karara bağlamış ve 3.7 milyon lira idari para cezası kesmişti.

ÇOCUKLARA, YAŞLILARA VE ENGELLİLERE YÖNELİK REKLAMLARA ÖZEN

Özellikle çocukları hedef alan kampanyalarda o malın fiyatının düşük olduğu algısı oluşturacak şekilde, "yalnızca" veya "sadece" gibi ifadeler kullanılmayacak. Çocuklar, internette gördükleri bir şeyi almak için ebeveynlerini ikna etmeye teşvik edilmeyecek. Yaşlılar ve engellilere yönelik reklamlara özen gösterilecek.

23-26 KASIM TARİHLERİ ARASINDA

Dünya genelinde 'Black Friday' olarak bilinen indirimli alışveriş günleri, Türkiye'de ise 'Efsane cuma indirimleri', 'Muhteşem cuma' gibi çeşitli isimlerle anılıyor. Alışveriş günlerinin uzunluğu firmalara göre değişkenlik gösterse de genel olarak Efsane Cuma 23-26 Kasım tarihleri arasını kapsıyor.

Efsane Cuma'da en çok temizlik ürünleri ve mama alışverişi yapıldı

 

Efsane Cuma’da ortalama sepet tutarı yükseldi

 

Ticaret Bakanlığı'ndan 'efsane cuma' açıklaması

 

Efsane Cuma'da kartlı ödeme rekoru kırıldı

 

ABD'de ‘Efsane Cuma’da 7.4 milyar dolarlık online rekor satış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)