BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEfkan Ala'dan önemli açıklamalar----

Efkan Ala'dan önemli açıklamalar

Efkan Ala'dan önemli açıklamalar
14 Ocak 2015 - 21:26 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldığı bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulndu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Bakan Ala, Cizre'de çıkan olaylarda 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili olarak "Provokasyonun çok açık bir şekliyle karşı karşıyayız. Bugün hem Vali'yi hem oradaki yetkilileri aradım. Orada polis hiçbir biçimde, bana verilen bilgi, silah kullanmamıştır, gaz kullanmamıştır bugün. Akşamüstü vefat etmiş, yaralanmış hastaneye götürüldükten sonra vefat etti. Bir takım sitelerde 'polisin silahıyla veya gaz bombasının parçasıyla vefat ettiği' söyleniyor. Bu kesinlikle doğru değil. Zaman zaman orada polise karşı silah kullanılıyor, polis silahla karşılık veriyor. Terör bölgesi, terörün olduğu yerde bu tür çatışmalar da olabiliyor. Toplumsal olaylar oluyor gaz kullanılıyor. Ama bugün bu yok. Bugün herhangi bir polis müdahalesi, silahla ya da gazla olmamış. Buna rağmen bununla birlikte bu çocuğumuz orada vefat etmiş. Bununla ilgili ciddi bir soruşturma başlatacağız. Savcılık orada başlatıyor. Kim yaptı, neden yaptı. Çünkü bu tür şeyler her yerden olabilir. Onun için çok ciddi şekilde meselenin soruşturulması ve kamuoyuyla paylaşılması lazım. Bu da yapılacaktır. Orada polis, güvenlik güçleri gaz kullanmamış bugün, herhangi bir silah kullanmamış ama bir şekilde bu çocuğumuz orada vefat etmiş. Bu soruşturulacak tabii" diye konuştu. 

Bakan Ala'nın açıklamalarından satır başları:

İSTANBUL'DAKİ SALDIRILAR
Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri terör karşısında net bir tutumdur. 

SULTANAHMET'TEKİ SALDIRI
Canlı bombanın kimliği belirlendi, irtibatlı kişiler gözaltında. Bu tür saldırılarda gerçekler ilk görüldüğü gibi olmayabilir. Örgüt bağlantıları araştırılıyor, soruşturma sürüyor. 

CİZRE'DE NELER OLUYOR?
Provokasyona çok dikkat edilmeli, hassasiyetle ele alıyoruz. Bugün hayatını kaybeden genç çocuk da bizim çocuğumuz. Provokasyonun çok açık bir şekliyle karşı karşıyayız. Bugün hem Vali'yi hem oradaki yetkilileri aradım. Orada polis hiçbir biçimde, bana verilen bilgi, silah kullanmamıştır, gaz kullanmamıştır bugün. Akşamüstü vefat etmiş, yaralanmış hastaneye götürüldükten sonra vefat etti. Bir takım sitelerde 'polisin silahıyla veya gaz bombasının parçasıyla vefat ettiği' söyleniyor. Bu kesinlikle doğru değil. Zaman zaman orada polise karşı silah kullanılıyor, polis silahla karşılık veriyor. Terör bölgesi, terörün olduğu yerde bu tür çatışmalar da olabiliyor. Toplumsal olaylar oluyor gaz kullanılıyor. Ama bugün bu yok. Bugün herhangi bir polis müdahalesi, silahla ya da gazla olmamış. Buna rağmen bununla birlikte bu çocuğumuz orada vefat etmiş. Bununla ilgili ciddi bir soruşturma başlatacağız. Savcılık orada başlatıyor. Kim yaptı, neden yaptı. Çünkü bu tür şeyler her yerden olabilir. Onun için çok ciddi şekilde meselenin soruşturulması ve kamuoyuyla paylaşılması lazım. Bu da yapılacaktır. Orada polis, güvenlik güçleri gaz kullanmamış bugün, herhangi bir silah kullanmamış ama bir şekilde bu çocuğumuz orada vefat etmiş. Bu soruşturulacak tabii.

Cizre'de yaşananların, kamuoyunda konuşulduğu gibi bir PKK-Hizbullah çatışması olup olmadığının sorulması üzerine...

Bir ilçenin üzerine bu kadar fokuslanıp, 'burada ne oluyor' diye sürekli orayı kaşıyanların bir amacı olsa gerekmez mi?

Gerçek, orada bir sorun var. Bölgede minimize etmeye çalıştığımız terör sorunu oldu, haklar sorunu oldu. Temel hak ve özgürlükler sorunu yaşanmadı mı, köyler boşaltıldı, bu sorun yaşanmadı mı, ağır terör sorunu yaşanmadı mı? Biz bunları çözmeye çalışan bir iktidarız.

Bazı ilçelerde de il de de sorun olabilir. O sorunları biz ele alıyoruz, ama heyecanlanmadan ama provokasyonlara meydan vermeden, onların tuzağına düşmeden kendi politikamızı izliyoruz ve sorunları milletimize, orada yaşayanlara en az, mümkünse de hiç zarar vermeden çözmeye çalışıyoruz ve bu konuda, bu sorunun gerçekten çözülmesini isteyen herkesin katkıda bulunmasını arzu ediyoruz

Cizre'de durum kontrol altında mı?

Elbette kontrol altında. Zaten ülkenin bir parçası ve orada da o asayiş problemlerinin de bu kadar kaşınmasına rağmen ki çok kaşınmasına rağmen çok başka provokatörler de devreye giriyor, bunların da oluşturduğu kara propaganda ve iklime boyun eğmeden, ona mahkum olmadan, o yanlışları yapmadan, onların arzu ettiği yanlışları yapmadan, eskiden olduğu gibi, biz bu meseleyi de çözüyoruz, çözeceğiz. Merak etmeyiniz.

İÇ GÜVENLİK REFORMU
Biz Güvenlik Paketi ile önce vatandaşımızın sokakta aldığı güvenlik hizmetinin hem etkinliğinin artırılmasını hem de kalitesinin artmasını sağlıyoruz. 

Şu mevcut emniyet pramidi, üsttekiler emniyet müdürü, bizim ihtiyacımız olan emniyet müdürü sayısının 3 katı emniyet müdürümüz var. Biz yasayla doğru olana getiriyoruz. En aşağıda doğrudan vatandaşa hizmet sunan komiser, komiser yardımcıları gibi, ihtiyacımızın yarısı kadar var. 
  
Emniyet güçleriyle ilgili kadroda eksiklikler vardı, düzeltilecek. 

"POLİSİN KİMLİK SORMA YETKİSİ ŞU ANDA DA VAR"
Pasaport işlemlerini Nüfus Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Yasa yasalaşmadan yürürlüğe girmez, endişeler yersizdir. Polisin kimlik sorma yetkisi şu anda da var. Polisin suç üstü halinde gözaltına alma yetkisi yoktu.  

Molotof zaten silah olarak tespit edilmiştir. Molotof atmak hak değildir, Bonzai ve uyuşturucu satmak suçtur. 

"JANDARMA SİVİL GİYİNECEK"
Jandarma'nın üniforması değişecek, sivil giyinecek.

"MİLLET, SEÇTİKLERİ ARACILIĞIYLA BU MEMLEKETİ YÖNETECEKTİR"
Memleketi kim yönetecek? Millet, seçtikleri aracılığıyla bu memleketi yönetecektir. 

ÇÖZÜM SÜRECİ
Silah bırakma ve nihayet bakımından tarih vermek doğru değil. 

PKK SİLAH BIRAKACAK MI?
Erken değerlendirmeler, amaçladığımız sonuçlar doğurur. 

FRANSA'DAKİ SALDIRILAR
Hz. Peygamberimize yönelik hakaretlere karşı net dururuz. Bu karikatürler konusunda çok dikkatli olunmalıdır.  Bu tür karikatürler provokasyondur, izin vermeyiz. Karikatürler yayınlacak istihbaratı aldık ve önlemini de aldık. Böyle bir karikatürün yayınlanmasına izin vermeyiz, vermeyeceğiz. 

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE
Cemaatlerin düşman olarak tanımlanmasına son vermiş bir partiyiz. Mesele kişisel değildir, özgürlerden yararlanıp suç işlenmiştir. Yardım adı altında haraç toplamıştır, yasadışı dinleme yapmışlar. Memleket kimin ne olduğunu biliyor. Soruşturmalar suç işleyenlerin üzerinden genişletiliyor. 

KAYMAKAMLARIN ÖZLÜK HAKLARI
Bu konuda bir çalışma var.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)