BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEfkan Ala’dan çarpıcı açıklamalar----

Efkan Ala’dan çarpıcı açıklamalar

Efkan Ala’dan çarpıcı açıklamalar
26 Ocak 2014 - 20:04 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'paralel devlet' için "Var, görüyoruz" dedi…

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "paralel devlet"  iddialarına ilişkin, "Paralel devlet var mı? Yaşıyoruz, hep birlikte. AK Parti  hükümetleri döneminde ben her kademede bürokratlık yaptım. Şunu biliyorum var  olan bir şeyin üstünü örtmek gibi bir geleneğimiz yok. Bu eskiden kapalı  sistemlerde, yarı demokratik anlayışa sahip partilerde vardı. Biz de bir şey  varsa vardır, yoksa yoktur. Var. Görüyoruz" dedi.
 
Erzurum Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Ala,  insanların tamamını bir yere koyup, "sen sucusun, bucusun" demenin, toptancı  anlayışın doğru olmadığını ifade etti.
 
Bir gazetecinin, "17 Aralık'tan sonra gördük ki hem başbakanın  söylemleri hem yetkili bakanlar Türkiye'de bir paralel devlet yapılanması var.  Başında bulunduğunuz emniyet teşkilatındaki bu paralel yapılanmadaki kişileri  yargıda görecek miyiz? Bu konuda herhangi bir çalışma var mı? Bu topluma  açıklanacak mı?" şeklindeki sorusunu Ala, şöyle yanıtladı:
 
"Paralel devlet var mı? Yaşıyoruz, hep birlikte. AK Parti hükümetleri  döneminde ben her kademede bürokratlık yaptım. Şunu biliyorum var olan bir şeyin  üstünü örtmek gibi bir geleneğimiz yok. Bu eskiden kapalı sistemlerde, yarı  demokratik anlayışa sahip partilerde vardı. Biz de bir şey varsa vardır, yoksa  yoktur. Var. Görüyoruz. Peki yargılanacak mı? Bir suç işlememiş, bir yanlış  yapmamış hiç kimse siyasal ya da dini ya da başka türlü tercihlerinden dolayı  hiçbir sorguya tabi tutulmaz. Bu bizim getirdiğimiz özgürlük ortamıdır. Ben  hayatım boyunca bunu daha önceki görev yaptığım yerlerde sizler de en kritik  yerlerde zannediyorum izlemişsinizdir. Hayatımı insanın temel hak ve  özgürlüklerine adamış bir insanım. Benim için bundan daha değerli bir mücadele  aracı çok az olur. Var ama daha az olur."
 
Özgürlüğü çok önemsediğini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:
 
"Bu insanların tercihidir ama devletin kurallarına rağmen, devletin  kurumları içerisinde o kuralları kötüye kullananlar da elbette bunun hesabını  verecekler. Somut olarak söyleyeyim, bir ilde bütün partiler dinlenmişse AK  Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, BDP ve MHP tamamı dinlenmişse şimdi size  soruyorum. Siz de kamu adına iş yapıyorsunuz. Çok önemli bir iletişim devrimi  oldu. Basının ehemmiyetini vurgulamaya, altını çizmeye bile gerek yok. Siz bana  sormayacak mısınız, o zaman. Peki bunlar dinlendi, nasıl dinleniyor? Terör  maddesinden bu partiler nasıl dinleniyor? Oradaki kamu görevlileri de dinleniyor.  Bir tanesini örnek veriyorum. Biz istemesek de bu devlet çok ciddi geleneklere  sahip bir devlettir. Kişilerden bağımsız yanlış yapanın hesabı mutlaka sorulur,  sorulmuştur. Görüyorsunuz. Daha kaç yıl önce yapılmış işlerin bile hesapları  soruluyor. Başka çaresi yok. Biz doğru dürüst çalışan, kanunlara, kurallara uyan,  kanunların kedine verdiği yetkiyi kötüye kullanmayan ama çeşitli tercihleri olan  insanlara eyvallah. Zaten buna söylenecek laf yok. Biz bunu garanti etmek için  kamu hizmeti yapıyoruz, buradayız ama tersi olmuşsa da onun hesabını sormak, onun  teftişini yapmak, onun soruşturmasını açmak da bizim görevimiz."
 
40 MÜFETTİŞ İDDİASINA YANIT VERDİ
 
Bakan Ala, bir başka gazetecinin "40 müfettişin dinlemelerle ilgili  birtakım çalışmalar yaptığı söyleniyor? Bu doğru mu?" yönündeki sorusuna,  "Arkadaşlar saymıyorum ama 80 lazımsa onu da göndeririz. Yani biz iş bakımından  nerede yanlış yapılmışsa orayı, burayı beklemeyiz. Biz vatandaşın hak ve  hürriyetlerini korumak için buradayız kardeşim. Kimse vatandaşın hakkını,  hukukunu hiçbir amaç için çiğneyemez. Biz insanlara, suç işleyenleri takip edin  diye yetki veriyoruz, o kendi takip ettiğine suç isnat ediyor. Buna evet  diyemeyiz" karşılığını verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)