BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEfkan Ala yeminini tekrarlamak zorunda kaldı----

Efkan Ala yeminini tekrarlamak zorunda kaldı

Efkan Ala yeminini tekrarlamak zorunda kaldı
23 Haziran 2015 - 19:47 www.finansgundem.com

TBMM’de 25. Dönem milletvekillerinin yemin töreni devam ederken, AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, yemin metnini iki kez okumak zorunda kaldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, yemin etmeye başladığında MHP VE CHP’li milletvekilleri ’Anayasaya bağlı kalmayacağım diyordun’ diyerek protesto etti. Ala, yeminin son bölümünde şaşırdığı için Deniz Baykal ve Başkanlık katiplerinin uyarısı üzerine yeminini tekrarlamak zorunda kaldı

Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal’ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni başladı.

Baykal konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2 kez ’Sayın Cumhurbaşkanı’ diye hitap etti. Genel Kurul’da ilk yemini Ak Parti Bursa Milletvekili engelli Bennur Karaburun yaptı.

Karaburun’un kürsüye gelmesi için rampa hazırlandı. Karaburun’un yemin etmesinin ardından rampa görevliler tarafından kürsünün önünde alındı. Daha sonra 25. Dönem milletvekilleri sırayla yemin etmeye başladı.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ!
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)