BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEdirne'deki sığınmacıların bekleyişi sona erdi----

Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi sona erdi

Edirne'deki sığınmacıların bekleyişi sona erdi
24 Eylül 2015 - 20:25 www.finansgundem.com

Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların tamamı, yaşadıkları illere geri döndü

Edirne Sarayiçi mevkisinde 10 gündür bekleyen ve başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine gitmek isteyen sığınmacılar, AB Liderler Zirvesi'nden umdukları haberleri alamayınca istedikleri illere geri dönmeye başladı.
Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve diğer polis yetkilileri, sığınmacıların aileleriyle tek tek görüşerek geri dönmeleri için büyük çaba sarf etti.
Daha sonra başta çocuklu aileler olmak üzere ikna olan kişiler, otobüslere binerek yaşadıkları illere gitmek üzere yola çıktı.
Sığınmacıların arasında bulunan 25 kişilik bir grup geri dönmek isteyen kişileri engellemeye çalışınca çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla grubun etrafını sardı. Bir süre gitmemek için direnen grup, polis ekiplerinin uyarısının ardından otobüslere bindirilerek Edirne Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.
Bu arada, otobüslere binmek için hazırlık yapan bir grup, üzerinde ''Türkiye'ye teşekkür ederiz'' yazılı döviz açtı.
Suriyeli Enes Hendevi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaldıkları süre boyunca kendilerini misafir eden Türkiye'ye teşekkür etti.
Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye geldiğini fakat arkadaşları gibi kendisinin de hayal kırıklığına uğradığını anlatan Hendevi, ''Başta Avrupa'ya gidebileceğimizi düşünüyordum. Zaman geçtikçe sınırın kapalı olduğunu anladık ve geri dönmeye karar verdik. Bize iyi davrandığı için Türkiye'ye şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürler Türkiye'' dedi.
Sığınmacılardan bazıları ise karadan geçemedikleri Avrupa'ya denizden geçmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)