BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEdirne'de tablo yeşile döndü----

Edirne'de tablo yeşile döndü

Edirne'de tablo yeşile döndü
23 Ocak 2021 - 10:24 www.finansgundem.com

Ali Can ZERAY- Olgay GÜLER- Resul ORUÇOĞLU/ EDİRNE (DHA)- TÜRKİYE genelinde eylül ayı ile birlikte yeniden yükselişe geçen koronavirüs vakaları, yeni...

Türkiye genelinde eylül ayı ile birlikte yeniden yükselişe geçen koronavirüs vakaları, yeni kısıtlama kurallarının devreye girmesinin ardından Edirne'de düşüşe geçerken, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında da kent haritası yeşile döndü. İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, kentte vaka sayılarında yüzde 90'ın üzerinde düşüş yaşandığını belirterek, "Bu düşüş bizi rahatlatmamalı, çünkü sosyal mesafe, maske ve kişisel hijyen kurallarına uymazsak yine 1- 1,5 ay içerisinde yüksek sayılara ulaşabiliriz" dedi.
Türkiye'de eylül ayı ile birlikte koronavirüs vaka sayılarında yeniden yükseliş yaşanırken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarıyla yeni tedbirler hayata geçirildi. Özellikle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla önüne geçilmesi planlanan vaka sayısı, yeni yılla birlikte Edirne'de düşüşe geçti. Sağlık Bakanlığı'nın HES uygulamasında kent haritası kırmızıdan yeniden yeşile döndü.

Melih Gökçek ve eşi korona virüs aşısı yaptırdı

Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, vaka sayılarında yüzde 90'ın üzerinde düşüş yaşandığını söyledi. Kentte süreci iyi yönettiklerini ifade eden Yıldırım, "Eylül ayı son itibariyle yani grip mevsimi geldiğinde koronavirüs sayılarının yükselişini tüm dünya gibi biz de bekliyorduk ve bütün hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Gerek hastane kapasiteleri gerek filyasyon ekibi kapasiteleri, sahada çalışan arkadaşlarımızın sayısı ve etkinliğini peyderpey artırdık. Daha sonra gelen kısıtlamalarla vaka sayıları da oldukça düşük bir düzeye indi. Bu yönden iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Uçakta maske takmayana 25 bin euro ceza

Edirne'de vaka sayılarında yüzde 90'ın üzerinde düşüş yaşandığını kaydeden Yıldırım, "Sayısal olarak bilgi veremem ama yüzde 90'ın üzerinde bir düşüş var. Tabi bu şu anlama gelmemeli. Gerçekten virüs insanla beraber geziyor. Yani kısıtlama oldukça vaka sayısı da azalıyor. Yüzde 90'ın üzerinde olan bir düşüş bizi rahatlatmamalı, çünkü biz yine sosyal mesafe, maske ve kişisel hijyen kurallarına uymazsak yine 1- 1,5 ay içerisinde yüksek sayılara ulaşabiliriz. Bu nedenle sayılar düştüğü için çok mutluyuz ama bütün tedbirlere, kurallara uymak zorundayız" diye konuştu.

28 yaşındaki doktor Korona'ya yenik düştü

 Yoğun bakım hasta oranlarının da düşüşe geçtiğini belirten Yıldırım, "Yoğun bakım oranları da çok düştü. Çok şükür ki bizler bu süreçte yaklaşık 1- 1,5 ay içerisinde çok önceden hazırlık yaparak Edirne'de 40'ın üzerinde yoğun bakım yatak sayısını artırdık, bu nedenle de hiçbir zaman yoğun bakımlarda sıkıntıya düşmedik. Yoğun bakım ihtiyacı olan, koronavirüslü vatandaşlarımızı yoğun bakımlarda tedavi altına aldık ve bu bakımdan çok başarılı bir süreç geçirdik. Yani yoğun bakımda şu an normal mevsim standartlarının bile altındayız diyebilirim" şeklinde konuştu.

Beş korona virüs mutasyonunun arasında hangi farklar var?

Yıldırım, kentte başlayan aşılama çalışmasında da oldukça yol kat ettiklerini belirterek, "Biliyorsunuz aşılamalara başladık, sağlıkçılarımızı aşıladık, huzur evlerini aşıladık. Şu an 85 yaş ve üzerini aşılama sürecindeyiz. Aşılarımızı bitirdikten sonra ya da aşılama düzeyi bir noktaya gelene kadar kısıtlamaların ben şahsen devam edeceğini düşünüyorum. Şu da bir gerçek ki; aşılansak bile yine biz maske, mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uymak zorundayız, virüsten tamamen kurtulana kadar. Yani bu koronavirüs sayılarımızın azalması, ne de aşı olmamız bizlere kurallara riayet etmekten uzak bir yaşama tarzını getirmemesi lazım. Kurallara uyacağız, aşımızı olacağız" ifadelerini kullandı.

Korona virüslü biri gıdaya dokunursa virüs bulaşabilir!

Edirne'de koronavirüs vaka sayısının düşmesinin önlemlerin işe yaradığının göstergesi olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, "Haritanın yeşile dönmesi önlemlerin işe yaradığını gösteriyor. Bu da sevindirici bir durum. Bunu aslında zaman gösterecek. Maske, eldiven, dezenfektan sürekli kullanıyorum. Özellikle mesafemi korumaya çok dikkat ediyorum. Ben bu sürecin 8- 9 aydan önce biteceğini düşünmüyorum" dedi. 





YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)