BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEczanelerin korkulu 3 yılı! ----

Eczanelerin korkulu 3 yılı!

Eczanelerin korkulu 3 yılı!
01 Temmuz 2014 - 14:43 www.finansgundem.com

Yeni başlayan eczacıların yüzde 60'ı kurtulamıyor!

Türkiye’de son 1 yıl içerisinde bin eczanekapandı. 4 bin eczane de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Her yıleczacılık fakültesinden mezun olan eczacıların yüzde 60’ı sadece 3 yıl dayanabiliyor. Eczanelerini kapatan eczacıların çoğu işsiz olurken, kimisi de meslek değiştiriyor. Eczacılar yeni çözümler bulmak için kasım ayında Kıbrıs’ta gerçekleşecek olan “1. Eczane ve Yönetimi Zirvesi” adlı kongrede bir araya gelecek.

MÜHENDİSLİK YERİNE

Türkiye’de son 1 yıl içerisinde bin eczanenin kapandığı, 4 bin eczanenin de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini kaydeden Eczacılar Yönetimi Zirvesi Danışmanı Eczacı Biröz Biricik, 55 yıllık baba mesleğini sürdürebilmek için inşaat mühendisliği mesleğini yapmadığını, yeniden üniversite sınavına girip eczacı olduğunu anlattı. Biricik, “Şu anda 2600 eczacı mesleğini yapamıyor. Bir eczanenin aylık cirosunun 68 bin 500 TL olması gerekiyor. Ancak kapanan eczanelerin yüzde 80’nin cirosu 40 bin TL civarında. Bunun en büyük sebebi ise ilaç fiyatlarındaki düşüşler. Bu düşüşlere bağlı gelir kayıpları, ezcacılık fakültelerinden mezun vermede hızlı artış, rekabet ve işletmecilik ile yönetimin zayıf olmasıdır” dedi. Biricik, eczacılık fakültelerinin her yıl bin 500 mezun verdiğini söyleyerek, “Her semtte yan yana eczaneler var. Durum böyle olunca hepsi promosyon yoluna gidiyor. Yasak olmasına rağmen katkı payı almıyorlar. Bu nedenleeczanelerden biri kapatmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ ECZACILARI KURTARABİLİR

Cumhuriyet tarihinde bir ilkin yaşandığını belirten Biricik, “İlk kez eczane sayısı bu kadar azalıyor ve çok sansasyonel bir olay. 2012’de Eczacılık Kanunu değişti. Bu kanuna bağlı bir yönetmelik çıktı. Yönetmeliğe göre 3 bin 500 kişiye 1 eczane düşecek. Bu uygulamaya geçildiği zaman belki eczane kapatmaları olmaz” dedi. Biricik, “Şimdi kentsel dönüşüm gündemde. Bu iskan konusunda eczacılara da yardımcı olabilir” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)