BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEczacıbaşı'ndan duygusal Mustafa Koç mesajı----

Eczacıbaşı'ndan duygusal Mustafa Koç mesajı

Eczacıbaşı'ndan duygusal Mustafa Koç mesajı
11 Şubat 2016 - 11:25 www.finansgundem.com

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD Başkanlar Konseyi adına, Mustafa Koç anısına bir konuşma yaptı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 46. Olağan Genel Kurulunun ilk bölümünde Mustafa Koç anısına özel bir bölüm düzenlendi. Söz konusu bölümde, TÜSİAD Genel Kurullarında 6 kez konuşma yapan Mustafa Koç'un hitaplarından derlenerek hazırlanan bir video gösterildi. Ardından Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD Başkanlar Konseyi adına, Mustafa Koç anısına bir konuşma yaptı.

'GÖZLERİMİZ ONU ARIYOR'

Eczacıbaşı, konuşmasında, "Onur Başkanımız, can dostumuz, sevgili kardeşimiz Mustafa Koç bugün aramızda yok. Salonumuz boş, içimiz buruk, gözlerimiz onu arıyor" dedi. TÜSİAD'ın 45 yıllık tarihinde bazen kaygılarını, bazen de acılarını ve kederlerini paylaştıklarını aktaran Eczacıbaşı, ancak hiç böylesine zamansız bir kayıpla sarsılmadıklarını, boyunlarının bu kadar bükülmediğini söyledi. Eczacıbaşı, Mustafa Koç'u çok sevdiklerini, ona çok hayranlık duyduklarını ve ona çok güvendiklerini belirterek, "Mükemmel eğitimi, deneyim birikimi, global vizyonu ile toplumunun ve ailesinin değerlerini tümüyle özümsemiş olan 29 Ekim doğumlu Mustafa, Türkiye'nin geleceğini omuzlarında taşıyan iş insanıydı" ifadelerini kullandı. Koç'un milyonlarca insanı her şeyden önce alçak gönüllülüğü ile büyülediğine dikkati çeken Eczacıbaşı, sözlerine şöyle devam etti: "Nehirler nasıl alçakta duran okyanusa doğru akarsa, binlerce seveni ona aktı, o da onları okyanus gibi gönlü ile kucakladı. Mustafa dev bir gücün en yetkili noktasında otururken nasıl böyle alçak gönüllü olabiliyordu? Biz, onu tanıyanlar, bunun yanıtını biliyoruz: Mustafa, hepimizin aynı kaderi paylaştığının, aynı gemide yol almakta olduğumuzun bilincindeydi. Toplumda kazananlarla kaybedenlerin olamayacağını; ya hep beraber kazanacağımızı, ya da hep beraber kaybedeceğimizi biliyordu. Hep beraber kazanmak, onun için sadece iş yaşamında başarılı olmanın bir gereği değil, toplumun refahı için bir ön koşuldu. Yaşam öyle bir oyundu ki, herkesin birlikte kazanması gerekiyordu. Mustafa'nın yaşama bu bakışı 'Ülkem varsa ben de varım' diyen aile geleneğinin de bir devamıydı."
Eczacıbaşı, Mustafa Koç için "Onun topluma hizmet tutkusunun bir temel taşı altın kalbi ise, ikinci temel taşı da bu yaşam felsefesiydi" dedi. Yıllar içinde Koç ile TÜSİAD hakkındaki görüşlerini paylaşmak için çok fırsatı olduğunu belirten Eczacıbaşı, topluma hizmet yolunda TÜSİAD'ın Mustafa için çok farklı bir yeri olduğunu söyledi.

'TÜSİAD ONUN DESTEĞİNİ HEP ARKASINDA HİSSETTİ'

Eczacıbaşı, işine en çok odaklandığı dönemlerde bile TÜSİAD'ın Koç'un öncelikleri arasında yer almaya devam ettiğini anımsatarak, "TÜSİAD'ı Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşu olarak görüyordu, vizyonunu gönülden paylaşıyordu. TÜSİAD onun güçlü desteğini hep arkasında hissetti" ifadelerini kullandı. Koç'un yönetim kurulunda yıllarca hizmet ettiğini, çok zor zamanlarda TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığını büyük bir başarıyla yürüttüğünü aktaran Eczacıbaşı, üyelerin Koç'u TÜSİAD'ın Onur Başkanı yaparak takdirini en anlamlı şekilde belirttiğini dile getirdi. Eczacıbaşı, "O da bunun karşılığını fazlasıyla verdi. Mustafa'nın TÜSİAD'a hizmetlerini hiç unutmayacağız" şeklinde konuştu. "Mustafa'nın adını ve anısını yaşatalım" diyen Eczacıbaşı, onun için törenler, kitaplar ve belgeseller yapılması; adını taşıyan okullar, tesisler ve enstitüler açılması gerektiğinin altını çizdi.

'MUSTAFA HEP ARAMIZDA YAŞAYACAK'

Eczacıbaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sadece adını ve anısını değil, değerlerini de yaşatırsak Mustafa aramızda yaşamaya devam eder. Ancak o zaman Mustafa'nın yaşamı 'ölümle bitmeyen yaşam' olur. Dostluk, kardeşlik, barışseverlik, hoşgörü, insan sevgisi ve güleryüz... Bunlar şairlerin, filozofların, hayal dünyasında yaşayanların, bulutlarda dolaşanların ve ayağı yere basmayanların değerleri midir? Bu değerler, siyasette, ekonomide, iş dünyasında ve rekabette gereksiz midir? Veya geçersiz midir? Eğer öyleyse bu değerlerin ete-kemiğe bürünmüş simgesi olan Mustafa, dünya çapında işleri nasıl yaptı, nasıl herkesi kendine hayran bıraktı? Başında bulunduğu kuruluşun 13 yılda değerini nasıl beş kat artırdı? Bu dünyadan Mustafa geçtiği için işçimiz kazandı, sanatçımız kazandı, bilim insanımız kazandı, sporcumuz kazandı, toplumumuz kazandı... Hiç kimseyi kırmayan, herkese kucak açan, herkese el uzatan Mustafa yaptı bunları... Mustafa'nın yaşamından ve başarılarından alabileceğimiz hiçbir ders yok mu? Mustafa için konuşmalar yapıp, gözyaşı döküp, kendisine olan sevgimizi, hayranlığımızı ve özlemimizi anlatıp, bu salondan çıktıktan sonra kendi kavgalarımıza geri mi döneceğiz? Çok yazık olmaz mı? Barış içinde ve kardeşlik duygularıyla birbirimize sarılmaya toplumumuzun en çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. İşte bu değerleri, bu duyguları yaşattığımız sürece Mustafa hep aramızda yaşayacak."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)