BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECOWAS yarın toplanacak----

ECOWAS yarın toplanacak

ECOWAS yarın toplanacak
27 Ocak 2022 - 14:59 www.finansgundem.com

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu, Burkina Faso'da 24 Ocak'ta yapılan darbenin ardından olağanüstü bir zirve düzenleyecek.


ECOWAS'tan yapılan açıklamaya göre, Burkina Faso'daki gelişmelerin ardından yarın üye ülkeler çevrim içi şekilde olağanüstü zirvede bir araya gelecek.

Topluluk darbenin hemen ardından olayı şiddetle kınamış, Cumhurbaşkanı Roch Kabore'nin zorla istifa ettirildiğini vurgulamıştı.

Daha önce askerin yönetimi ele geçirdiği Mali ve Gine'ye çeşitli yaptırımlar uygulayan ECOWAS'ın yarınki zirvede de Burkina Faso'ya yaptırım kararı alması bekleniyor. 

Burkina Faso'da darbe

Burkina Faso'da bir grup asker, 24 Ocak Pazartesi günü yönetime el koyduğunu açıklamış ve devlet televizyonu RTB'de darbe bildirisi okunmuştu. Kendilerine "Kurtuluş ve Restorasyon için Yurtsever Hareket (MPSR)" adını veren grubun liderinin Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba olduğu duyurulmuştu. Burkina Faso'da asker tarafından alıkonulan Cumhurbaşkanı Kabore daha sonra istifa etmişti.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore istifa etti

 

ABD'den Burkina Faso'daki darbeye kınama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)