BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECOWAS liderleri kapattıkları sınırları yeniden açıyor----

ECOWAS liderleri kapattıkları sınırları yeniden açıyor

ECOWAS liderleri kapattıkları sınırları yeniden açıyor
14 Aralık 2021 - 04:05 www.finansgundem.com

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu üyesi ülkeler, korona virüs salgını nedeniyle kapalı tuttukları kara sınırlarını yaklaşık 2 yıl sonra yeniden açıyor.

ECOWAS liderleri, KOVID-19 salgını yüzünden kapatılan kara sınırlarının 1 Ocak'tan itibaren yeniden açılmasını kabul etti.

ECOWAS'ın Ticaret, Gümrük ve Serbest Dolaşımdan Sorumlu Komisyon üyesi Tei Konzi, çevrim içi düzenlenen ECOWAS toplantısında yaptığı açıklamada, sınırların kapatılmasının bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Konzi, bölgede ekonomik iyileşme için sınırların yeniden açılması gerektiğini kaydederek, "Salgınla mücadele amacıyla sınırların aceleyle kapatılması, kişilerin ve malların serbest dolaşımını olumsuz etkiledi" dedi.

Sınırlarda salgın tedbirlerinin uygulanacağını ifade eden Konzi, sınırları geçmek isteyen tüm yolcuların PCR testi göstermek zorunda olacaklarını söyledi.

ECOWAS üyesi ülkeler, KOVID-19'un yayılmasını engellemek de dahil olmak üzere farklı nedenlerle iki yıl önce sınırlarını kapatmıştı.

ECOWAS ile Fransa arasında 8 milyon euroluk anlaşma

 

ECOWAS'tan Gana'ya 50 milyon dolarlık kredi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)