BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIraklı ünlü kadın oyuncudan Economist’e ‘şişman kadın’ davası----

Iraklı ünlü kadın oyuncudan Economist’e ‘şişman kadın’ davası

Iraklı ünlü kadın oyuncudan Economist’e ‘şişman kadın’ davası
11 Ağustos 2022 - 10:28 www.finansgundem.com

Arap kadınları neden Arap erkeklerinden daha "şişman" haberi Economist’in başına iş açtı. Haberde fotoğrafı kullanılan Iraklı ünlü kadın oyuncu Enas Taleb ünlü dergiye ‘hakaret, mahremiyet ihlali’ davası açtı.

Iraklı ünlü kadın oyuncu Enas Taleb, Arap kadınlarının neden Arap erkeklerinden daha "şişman" olduğunun ele alındığı bir makalede fotoğrafının kullanılması nedeniyle Economist dergisine İngiltere’de dava açtı.

BBC News’in haberine göre Taleb, fotoğrafın bağlamı dışında ve izni olmadan kullanıldığını ve bunun özgürlüğü ile mahremiyetini ihlal ettiğini söyledi.

Temmuz sonu yayımlanan haberde Taleb'in dokuz ay önce Irak'taki Babil Uluslararası Film Festivali'nde çekilmiş bir fotoğrafı kullanıldı. Arap kadınlarının, erkeklerden daha fazla kilolu olmasının evde tutulma nedenlerinden biri olarak gösterilen haberde, bir diğer gerekçe olarak da bazı erkeklerin 'balık etli' kadınları daha çekici bulduğu ifadesi yer aldı. Haberde ayrıca "Iraklılar bolca balık etli aktris Enas Taleb'i ideal güzellik olarak gösteriyor" denildi.

Taleb ise "Genel olarak Arap, özelde de Iraklı kadınlarda bir hakaret" diye tanımladığı haber için "Neden Economist Avrupa ve ABD'dekilerle değil de, Arap dünyasındaki şişman kadınlarla ilgileniyor" diye sordu.

Instagram’da 9 milyon takipçisi olan 42 yaşındaki Taleb "Benim meşhur ve kamuya mal olmuş biri olduğumu bilmiyorlardı. Krizleri kazançlara dönüştürebilirim" dedi.

Sosyal medyada da "ırkçı" ve "cinsiyetçi" olmakla suçlanan Economist dergisi iddialara bir yanıt vermedi.

The Economist yazdı: Trump özentisi

 

The Economist: Gerçek ölü sayısı 15 milyonu aştı

 

The Economist patronlara fena yüklendi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)