BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEconomist dergisi IMF Başkanı'nı istifaya çağırdı----

Economist dergisi IMF Başkanı'nı istifaya çağırdı

Economist dergisi IMF Başkanı'nı istifaya çağırdı
29 Eylül 2021 - 07:49 www.finansgundem.com

Economist dergisi, IMF Başkanı Georgieva'yı Dünya Bankası veri skandalı nedeniyle istifa etmeye çağırdı

The Economist dergisi IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın, IMF'nin güvenilirliğini zedelediğini öne sürerek Çin ile ilgili bir veri skandalında Dünya Bankası'ndaki rolü nedeniyle istifa etmesi çağrısında bulundu.

Dergi, sert bir başyazıda, Georgieva'nın Çin'in lehine 2017'de Dünya Bankası'nın  "İş Yapma Kolaylığı" sıralamasında değişiklik yapılması için personele baskı yaptığına ilişkin bir dış soruşturmanın bulgularının, IMF'nin dünyanın verilerinin koruyucusu olarak hareket etme yeteneğini tehlikeye attığını öne sürdü.

Economist, "IMF'nin en büyük hissedarlarından ikisi, ABD ve Çin, yeni bir jeopolitik rekabet çağında karşı karşıya gelirken yüzüğü elinde tutmalı" yorumu yaptı.

Makalede, çok taraflılığı eleştirenlerin, bulguları uluslararası kuruluşların Çin'e karşı koyamayacaklarına dair kanıt olarak zaten gösterdiği de belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)