BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEcevit'in 'Şeytani planlar içinde' dediği bakan kim?----

Ecevit'in 'Şeytani planlar içinde' dediği bakan kim?

Ecevit'in 'Şeytani planlar içinde' dediği bakan kim?
25 Mart 2018 - 10:13 www.finansgundem.com

Mehmet Çetingüleç, Rahmetli başbakanlardan Bülent Ecevit'in anılarını kaleme aldığı kitabında, Ecevit'İn en büyük pişmanlıklarından birinin Kemal Derviş olduğunu yazdı

Ölümünden önce 3 yıl boyunca Bülent Ecevit'le görüşen gazeteci Mehmet Çetingüleç,  ‘Ecevit’in Anıları: 12 Yıl Saklı Tutulan Veda Sohbetleri’ adlı bir kitap yazdı. Kitapta en çarpıcı detayların başında Kemal Derviş'le olan ilişkiyle ilgili bugüne kadar bilinmeyenler geliyor. Bakanlık görevi sürerken ABD'ye giden ve 12 gün boyunca kendisine ulaşılamayan Kemal Derviş, dönüşte Ecevit'e ne dedi? Ecevit, Derviş için neden "Şeytani planlar içinde" dedi?

ECEVİT'E AÇIK AÇIK "ÇEKİL" DEDİ

Mehmet Çetingüleç, Ecevit'in Kemal Derviş'le ilgili yaşadıklarını ve anlattıklarını şöyle özetledi: "Ecevit’in Derviş’le ilgili hayal kırıklığı kitaba yansıyanın çok ötesindeydi. Bizzat kendisi istemişti gelmesini. Ancak Derviş, ‘ekonomiden sorumlu’ olduğu halde, ekonominin toparlanmaya başladığı bir dönemde ‘erken seçim’ istedi. ABD’ye gidip 12 gün boyunca Başbakan’ın telefonuna çıkmadı. Döndükten sonra Ecevit’le baş başa görüşerek istifa etmesinin yararlı olacağını söyleyecek kadar ileri gitti. Bu cüret Ecevit’i çok kızdırdı. Derviş’in partisini bölmede itici güç olduğunu görmüştü. İhanete uğradığını düşünüyordu." dedi.

KEMAL DERVİŞ İÇİN NE DEDİ?

Çetingüleç'ten dinleyelim: 

Seçim hezimetinden sonra bu kez Ecevitlerin evinde ailece oturduğumuz bir yemekte geçmişin muhasebesi yapılıyordu. Söz Kemal Derviş’ten açıldı.

Bülent Ecevit: En büyük pişmanlıklarımdan birisidir.
Ardından hepimizi şoke eden bir benzetme yaptı.
Bülent Ecevit: O şeytani hesaplar içerisindeydi!
Şaşırdık, çünkü Ecevit’in bilinen üslubuna uymayan bir tepkiydi. Ama bu cümlede ne kadar ağır bir hayal kırıklığının yüklü olduğunu tahmin edebiliyorduk.

12 GÜN ULAŞILAMAYAN BAKAN DÖNÜŞTÜ NE DEDİ?

Ekonominin bıçak sırtında olduğu günlerde Kemal Derviş, Amerika’ya gitmiş ve uzun süre kendisinden haber alınamamıştı.
Bülent Ecevit: Nerede olduğunu dahi bilmiyorduk. Görüşmek istedim. Arkadaşlarımız defalarca aradı ama ulaşamadılar. Olacak iş değildi; 12 gün hiç yanıt vermedi arayışlarımıza. Herkesin zihninde kuşku uyandırıyordu.
Türkiye’nin geleceğinde önemli roller üstlenmeye hazırlanan Kemal Derviş, ABD gezisinden sonra hem erken seçimi gündeme getirmeye başladı hem de Başbakan Ecevit’le yaptığı ikili görüşmede görevden çekilmesinin ekonomi için faydalı olacağını söyleyecek kadar ileri gitti. Ecevit’i kızdıran bir konuşmaydı ve Ecevit, onunla tartışmadığını, birebir görüşmede sözünü kestiğini söyledi.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum daha 25 Mart 2018 19:09

    Ak partiye 2008 de kapatma davası açıldı herhalde bunları bilmiyorsunuz.Tabii ki o imf programını akpartide uygulamak zorundaydı.Yoksa kapatılacaktı.Akparti onu gördü ve imf nin programını bir süre daha devam ettirdi.Kurnaza karşı kurnazca hareket edeceksin.Sonunda ne oldu imf bir daha Türkiyeye gelmemek üzere defoldu gitti.Tabii imf nin yeniden Türkiyeye borç vermesi için uluslararası baskılar hala sürüyor.

  • Terim Can25 Mart 2018 23:32

    Demek ki neymiş İmf nin programını uygulanarak borçdan kurtulunmuş.Imf bir daha geri gelememiş.Kimin programı uygulanmıştı ??? Pardon

  • emekci25 Mart 2018 17:52

    kemal dervişin başkanlığında hazırlanan İMF programı 2008 yılına kadar birebir uygulandı. uygulamadan sorumlu kişiler de babacan ile mehmet şimşek idi.

  • TAHMİN25 Mart 2018 16:42

    yani aslında günümüzde sol kesin başı boş değil.paralel larak yönetiliyor..peki kim ve kimler..anap dahil

  • Murat cavdar25 Mart 2018 15:45

    Kemal derviş şuanda nerede ve ne yapıyor

  • bir yorum25 Mart 2018 14:38

    Kafa çalışmayınca böyle oluyor.Ecevit dervişi istesede istemese de derviş üst yapının adamı olduğundan yese de yemese de gelecekti.Ecevitte kim yahu o zurnanın son deliği bile değil.Üst yapı karar verdimi kimse ona karşı çıkamaz.Karşı çıkan yok edilir.Bu ülkede bu vardı.İşte akparti ve özellikle CB nı bunu değiştirmeye çalışıyor.Ama bunu idrak eden insan yok denecek kadar az bu ülkede.

  • Terim25 Mart 2018 23:29

    Şimdi zurnanın son deliği kim ?

  • bir yorum25 Mart 2018 14:26

    Kemal derviş rothschild ın adamıdır.Bu adamın iş başına getirilmesinin akparti ve CB önünü aömakla ilgisi yoktur.Ecevit bunu kendisi getirmedi ona bunu birileri telkin etti.Türkiye duvara toslamıştı.İmf Türkiyedeki parasını garanti altına almak için dervişi görevlendirdi.Zaten imf nin arka planında da rothschils ve diğer derin adamlar var.

  • Türkoğlutürl25 Mart 2018 12:56

    Tatihten ders almayanlar abd yi dost sanan abd askerine tapanlar

  • Kerim25 Mart 2018 12:37

    En büyük ABD ajanı Kemal Derviş dir.Ecevit'i zor duruma düşürmek ve Akp ve RTE ye iktidar'ın yolunu açmak için görevlendirilmiş ABD ajanıdır.Bunu ispatlayan girişim daha sonra CB seçimlerinde RTE ye rakip olacak kişiyi yani Ekmelettin İhsanoğlu'nu Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde CHP ye deklere etmiş ve CB adayınız Ejmelettin İhsanoğlu olsun demiştir.Kendisine yapılan CB adaylığı teklifini bu şekilde yönlendirmiş ve RTE nin iktidarda ki yerini sağlamlaştırmıştır.

  • mzd25 Mart 2018 11:26

    yani milatmı o günler niye şimdi konu ediliyo aymazlıklar densizlikler akıllı kimse yokmu