BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEce Börü, kalkınmada fırsat eşitliğinin önemine işaret etti----

Ece Börü, kalkınmada fırsat eşitliğinin önemine işaret etti

Ece Börü, kalkınmada fırsat eşitliğinin önemine işaret etti
05 Mart 2021 - 14:15 www.finansgundem.com

“Sanayide Kadın” Konferansı TSKB, AFD ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle gerçekleştirildi. TSKB Genel Müdürü Börü, Türkiye’nin kapsayıcı kalkınması için kadın ve erkeğin aktif katılımla eşit olarak yer almasının şart olduğuna işaret etti

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’nun iş birliğinde, her yıl Kadınlar Günü haftasında düzenlenen kadın istihdamı temalı konferanslar serisinin 5’incisi, bu yıl “Sanayide Kadın” konu başlığıyla dün gerçekleştirildi. “Endüstri ve teknolojide cinsiyet eşitliğini teşvik etmek” konulu panelin de yer aldığı konferans pek çok önemli kurumun üst düzey yöneticisine ev sahipliği yaptı.

Pandemi sebebiyle çevrimiçi düzenlenen konferansın açılış konuşmalarını; Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, AFD Grup Türkiye Direktörü Serge Snrech ve TSKB Genel Müdürü Ece Börü yaptı.

TSKB Baş Ekonomisti Burcu Ünüvar’ın yaptığı “Kadınların KOVID-19 Sonrası Dünyası” başlıklı sunumdan sonra gerçekleşen “Endüstride ve Teknolojide Cinsiyet Eşitliğini Teşvik Etmek” konulu panelin moderatörlüğünü ise Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) İcra Direktörü Güven Sak üstlendi. Panelde Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Oyak-Renault Tedarik Zinciri Direktörü ve Women@Renault Başkanı Sibel Bayat, Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney ve Hayat Kimya Global Hazine Direktörü Ayla Hacıahmetoğlu kurumlarındaki kadın istihdamı ve fırsat eşitliği uygulamaları hakkında bilgi ve deneyim paylaşımında bulundular. 

İstihdam kredi programına dahil olan firmaların performansı yüzde 25 arttı

TSKB Genel Müdürü Ece Börü, konferansın açılış konuşmasında, Türkiye’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınması için kadın ve erkeğin, iş hayatında ve toplumda aktif katılımla eşit olarak yer almasının şart olduğuna işaret etti ve sözlerine şöyle devam etti: “Global istihdamda kadınların payı yüzde 44 oranında iken sanayi sektörüne baktığımızda yüzde 16 seviyelerinde bir katılım görüyoruz. Kadın dostu sanayi dönüşümünde üretim sektörüne olduğu kadar finans kurumlarına da önemli bir rol düşüyor. TSKB olarak bu yönde 5 yıl önce değerli iş ortağımız AFD ile önemli bir adım attık ve Türkiye’de bir ilk olan kadın istihdamı kredi programını geliştirdik. Program kapsamında önce firmaların fırsat eşitliği uygulamalarını analiz ediyor, belli bir seviyenin üzerindeki şirketlere uygun olanaklarla yatırım kredisi sağlıyoruz. Gelişim ihtiyacı olan firmalara ise rehberlik ediyor, fırsat eşitliği politikalarını somutlaştırmalarına katkı sağlıyoruz. Programa dahil ettiğimiz firmalarda politikalar, eğitim, çalışma koşulları, yönetimde temsil gibi gelişim alanlarında kaydedilen performans artışı 2020 yıl sonu verilerine göre yüzde 25 oranlarına ulaştı. Yine benzer bir programı, iki sene önce Dünya Bankası ile hayata geçirdik ve tüm bu iş birliklerimizle yaklaşık 1500 kadına istihdam olanağı yarattık. Korona virüs salgınının kadınlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik, toplumsal cinsiyet eşitliği temalı fonların artırılması önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Pandeminin kaybedecek zaman olmadığına dair çok önemli bir hatırlatma ve tetikleyici olduğu görüşündeyim. Gelecek yıllarda da özellikle reel sektörün sürdürülebilir ve kapsayıcı dönüşümü için sanayide ve teknolojide kadın istihdamının artırılması yönünde finansal ve finansal olmayan tüm sermaye öğelerimizle somut aksiyonlar almaya ve oluşan etkiyi artırmaya devam edeceğiz.”

AFD’nin finansman hacminin yarısı cinsiyet eşitliğine ayrılıyor

Konferansın açılışında konuşma yapan AFD Grup Türkiye Direktörü Serge Snrech, “Kadın erkek eşitliği konusu Fransız hükümetinin ve aynı zamanda AFD stratejisinin kalbinde yer almaktadır. AFD olarak 2020 yılında 12 milyar euronun üzerinde finansman sağladık. Her yıl sağladığımız finansman hacminin yarısının kadınların sosyal ve ekonomik durumunun iyileştirilmesine doğrudan etkisi olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Fransa, kadın erkek eşitliğini desteklemeye devam edecek

Konferansın ilk açılış konuşmasını yapan Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, “Fransa kadın erkek eşitliğini desteklemeye ve bu konular üzerinde çalışmayı sürdürmeye kararlı. Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gündemi doğrultusunda, özellikle de cinsiyet eşitliği, kadınların ve genç kızların güçlenmesine yönelik 5 numaralı hedef doğrultusunda şimdi daha fazlasını yapmanın zamanı geldi” dedi.

Fed’in yol ayrımı: Dolar mı, tahvil mi?

Bankalara kredileri azaltma talimatı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)