BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB'nin yeni başkan yardımcısı bugün belli olacak----

ECB'nin yeni başkan yardımcısı bugün belli olacak

ECB'nin yeni başkan yardımcısı bugün belli olacak
19 Şubat 2018 - 16:45 www.finansgundem.com

ECB başkan yardımcılığı için İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ve İrlanda Merkez Bankası Başkanı Philip Linde yarışıyor

Brüksel'de bugün bir araya gelen Euro Bölgesi maliye bakanları, Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) Vitor Constancio'dan boşalacak başkan yardımcılığı koltuğuna oturacak ismi belirleyecekler. ECB başkan yardımcılığı için İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ve İrlanda Merkez Bankası Başkanı Philip Linde aday olmuştu.

Euro Bölgesi yetkililerinin verdikleri bilgiye göre, bugün gerçekleşen toplantıda bakanlar öncelikle adaylardan biri üzerinde konsensüs sağlamaya çalışacak. Uzlaşma sağlanamaması halinde oylamanın yarın yapılmasının beklendiğini ifade eden yetkililer, bu oylamada adaylardan birini 19 üye ülkeden 14'ünün desteğinin alması gerektiğini de hatırlatıyor.

İspanya Ekonomi Bakanı Guindos'un ECB Başkan Yardımcısı seçilmesi halinde, 2019'da görev süresi dolacak olan ECB Başkanı Mario Draghi'nin yerine Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann veya yine kuzey Avrupa'dan bir ismin getirilmesi olasılığı güçlenecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)