BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'den Kazaks, ekstra teşvikler için çıtayı yüksek tuttu----

ECB'den Kazaks, ekstra teşvikler için çıtayı yüksek tuttu

ECB'den Kazaks, ekstra teşvikler için çıtayı yüksek tuttu
08 Aralık 2021 - 12:20 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks, ilave teşviklere destek verebilmesi için, Kovid-19'un Omikron varyantının Euro Bölgesi ekonomisi üzerinde ciddi hasara yol açması gerektiğini söyledi.

Kazaks, yeni varyantın kıtanın ekonomik toparlanmasını nasıl etkileyeceğine ilişkin değerlendirmede bulunmak için çok erken olduğunu kaydederek, durumun mevcut şekilde sürmesi halinde, ECB'nin PEPP olarak adlandırılan 1,85 trilyon euro (2,1 trilyon dolar) büyüklüğündeki acil tahvil alım programının planlandığı gibi Mart ayında sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Kazaks, "Şu an için, Omikron varyantının nasıl bir gelişme göstereceğini bilmiyoruz. Bu varyant, büyüme görünümü için önemli ve büyük çaplı negatif revizyonlara sebep olmazsa, piyasanın bir süredir beklediği ve geçmişte iletişimini yaptığımız Mart ayının değiştirilmesi gerektiğini düşünmüyorum" dedi.

ECB, politika yapıcıların teşvik araçlarının geleceğini belirlemeye yönelik planlamada bulunacakları 16 Aralık'taki kritik toplantıya hazırlanıyor. Kovid-19'a ilişkin artan risklerin yanında, şimdilerde ortak para biriminin oluşturulmasından bu yana en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyon da tartışmaların odağında olacak.

IMF: Euro Bölgesi'ndeki enflasyon artışı kalıcı değil

 

ECB üyesi Kazimir'den varlık alımları açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)