BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB’den ilave teşvik paketi bekleniyor----

ECB’den ilave teşvik paketi bekleniyor

ECB’den ilave teşvik paketi bekleniyor
11 Eylül 2020 - 11:27 www.finansgundem.com

ING Group Başekonomisti Houte, "ECB, daha fazla teşvik ilave etmek zorunda olabilir, PEPP'yi aralık ayında artırabilir" ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), eylül ayı toplantısında faiz oranlarında ve Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) boyutunda piyasa beklentileri doğrultusunda değişikliğe gitmedi ancak bundan sonra bankanın PEPP'de artırıma gitmesi öngörülüyor.

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, ECB Başkanı Christine Lagarde'ın avronun enflasyon üzerinde baskı oluşturduğunu, ECB Yönetim Konseyi'nin eurodaki değer artışını tartıştığını, enflasyon üzerinde euronun değer kazanmasının etkisini dikkate alacağını söylediğini anımsattı.

ECB'nin enflasyon tahminini düşürmediğine ve Lagarde'ın deflasyon riskinin haziranda yüksek olduğuna, ECB'nin eylüldeki tahminlerde ise deflasyon riski öngörmediğine dair ifadelerine dikkati çeken Houte, "Bu durum, ECB'nin euro konusunda kısa vadede bir şey yapmaya lüzum görmediği izlenimi oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Ancak güçlü euronun güçlü bir Avrupa ekonomisinin yansıması olmadığını ve euronun değer kazanmaya devam etmesi durumunda ekonomik iyileşme üzerinde olumsuz etkileri olacağı öngörüsünde bulunan Houte, "ECB, şu anda bekle ve gör durumunda ve yeni kararlar almadan önce yeni ekonomik kanıtlar görmek istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Houte, ECB'nin daha fazla teşvik ilave etmek zorunda olacağı, PEPP'yi aralık ayında artırabileceği öngörüsünde bulundu.

Commerzbank Başekonomisti Dr. Jörg Kramer, Lagarde'ın euronun değer kazanması konusuna politik olarak uygun bir şekilde yaklaştığını ve herhangi bir önlem açıklamadığını vurgulayarak, ECB Başkanı'nın euro konusunda herhangi bir hedef açıklamadığına dikkati çekti.

Kramer, ECB'nin PEPP'yi gelecek yılın başında 300 milyar euro artırarak 1 trilyon 650 milyar avroya çıkarabileceğini söyledi.

Rabobank ECB ve Euro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot, piyasalara güçlü euronun problem olduğuna dair bir sinyal verme konusunda Lagarde'a ECB Yönetim Konseyi tarafından yeşil ışık yakılmadığını aktardı.

Yönetim Konseyi'nin euronun güçlü olması konusunda ortak bir görüş paylaşmadığını aktaran Groot, kur söz konusu olunca faiz indiriminin en etkili araç olduğunu vurguladı. Groot, toplantıda yeni teşvik konusunda yeterli işaret verilmemesine karşın PEPP'de yıl sonuna kadar artış olabileceğini dile getirdi.

Berenberg Ekonomisti Florian Hense de PEPP'de aralık ayında 250-300 milyar euro tutarında artırıma gidilebileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)