BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB’den ‘genişleme’ye son!----

ECB’den ‘genişleme’ye son!

ECB’den ‘genişleme’ye son!
20 Ekim 2021 - 14:33 www.finansgundem.com

Wunsch: Genişlemeci para politikasından kademeli olarak çıkılmalı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Belçika MB Başkanı Pierre Wunsch, ECB'nin genişlemeci para politikasından kademeli olarak çıkmasını savunduğunu söyledi.

"Sürdürülen genişlemeci para politikasının negatif yan etkilerinin zaman içinde arttığını biliyoruz" diye konuşan Wunsch, "Cari genişlemeci para politikasından kademeli bir çıkışın savunusuyum" ifadelerini kullandı.

Alman yatırım bankası Berenberg de Bundesbank Başkanı Jens Weidmann'ın görevinden ayrılmasından sonra Almanya'nın daha az şahin bir ismi Bundesbank başkanlığına getirebileceğini ve bunun ECB'nin daha güvercin bir yönde hareket etmesini sağlayabileceğini ifade etti.

Berenberg, Weidmann'ın yerine gelecek ismin daha güvencin olması halinde ECB'nin güçlü üyelerinin varlık alımlarını daha erken sona erdirme ve enflasyon yukarı yönlü şaşırtmaya devam eder ise faizleri cari yönlendirmenin işaret ettiğinden daha erken yükseltme eğiliminde olabileceklerini vurguladı.

Enflasyon zirvede, faiz artırımı bekleniyor

Merkez Bankası Başkanı ayrılıyor!

Gaza ve gaz ithalatına çok bağımlıyız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)