BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'den faiz beklentisi yeni yıla kaldı----

ECB'den faiz beklentisi yeni yıla kaldı

ECB'den faiz beklentisi yeni yıla kaldı
01 Mart 2022 - 14:45 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlaması sonrası piyasalarda beklentiler değişti. Savaşın ekonomik büyümeyi tehdidi, Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırım beklentilerini de rafa kaldırdı.

Değişen koşullar para piyasalarında beklentilerde değişikliğe yol açtı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından bu yıl içerisinde faiz artırımı beklentisi ertelendi. 

Bloomberght'de yer alan habere göre, para piyasalarında ECB’nin ilk artışı Ocak 2023’te yapması ve faizi 25 baz puan yükseltmesi fiyatlanıyor. Geçen ayın ortasında bankanın bu yıl Eylül ve Aralık aylarında mevduat faizlerinde iki faiz artışı yapması, böylece faizin 2014’ten bu yana ilk kez yüzde 0’a yükselmesi bekleniyordu.

Süreç karmaşık bir hal aldı

Varlık alımlarını azaltma programı da savaş ve yaptırımlar nedeniyle karmaşık hale gelirken, sürecin ekonomik etkilerinin nasıl olacağı şimdiden tartışılmaya başlandı.

Geçen hafta AMB Üyesi Robert Holzmann Ukrayna’daki çatışmanın Merkez Bankası’nın teşviklerden çıkışını geciktirebileceğini belirtmişti. Aynı şekilde bazı diğer üyeler de para politikası ayarlamalarında sabırlı olmak gerektiğine vurgu yapıyor.

Goldman Sachs ve Deutsche Bank AMB Başkanı Christine Lagarde’ın şahin söylemleri sonrası bu sene 2 Faiz artışı beklediğini açıklamıştı, Goldman stratejistleri bu görüşü koruyor. Stratejistler sıkılaşmada daha fazla gecikmenin enflasyonda yukarı yönlü şoklara neden olabileceği uyarısı yaptı.

JPMorgan’ın gizli fintek planı

 

Ukrayna işgalinin piyasalara etkileri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)