BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB'den Euro Bölgesi bankalarına güvence----

ECB'den Euro Bölgesi bankalarına güvence

ECB'den Euro Bölgesi bankalarına güvence
24 Mart 2023 - 08:28 www.finansgundem.com

ECB, AB liderlerine Euro Bölgesi bankalarının İsviçre ve ABD bankalarındaki kargaşadan etkilenmedikleri güvencesini verecek.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinin bugünkü oturumunda liderlere Euro Bölgesi bankalarının güvende olduklarının, İsviçre ve ABD bankalarındaki kargaşadan etkilenmediklerinin güvencesini verecek.

Yetkililerin verdikleri bilgilere göre, AB liderleri Brüksel'de bugün yapacakları toplantıda ekonomik konulara yoğunlaşacaklar. Ele alınacak konuların başında AB'nin bütçe ve borç kuralları, Credit Suisse ve Silicon Valley Bank sorunlarının AB bankacılık sistemine etkileri gelecek.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde yer alan 20 ülkedeki ekonomik ve finansal istikrar durumu konusunda liderlere sunum yapacak. Lagarde'nin ECB'nin enflasyon ile mücadele için daha fazla faiz artırımı planlanıp planlanmadığı soruları ile de karşı karşıya kalması bekleniyor.

Bir yetkili yaptığı açıklamada, "Lagarde, İsviçre'de bulunan çözüm sonrası bankalar konusunda lidelere güvence verecek. Başkan Lagarde liderlerden Bankacılık Birliği'ni tamamlamalarını ve Sermaye Piyasaları Birliği konusunda ilerleme sağlamalarını isteyecek" dedi.

Lagarde: Euro Bölgesi'nde bankacılık sektörü dirençli

 

AB'den kritik zirve: Bankacılık sektörü masaya yatırılacak

 

Bankacılık krizi yatırımcının yüzünü güldürebilir

 

Bankacılık krizinin ardındaki gerçekler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)