BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB’den bankalara kaldıraçlı kredi uyarısı----

ECB’den bankalara kaldıraçlı kredi uyarısı

ECB’den bankalara kaldıraçlı kredi uyarısı
05 Temmuz 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

ECB Denetim Başkanı kaldıraçlı kredi ve hisse senedi türev piyasasında riskli işlemler yapan bankalara yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Denetim Başkanı Andrea Enria, bankaların kaldıraçlı kredi ve hisse senedi türev piyasalarında oluşan aşırı riskler konusunda fazla uyumlu oldukları ve bunun sonucunda daha yüksek sermaye gereksinimleri bekleyebilecekleri konusunda uyardı.

Andrea Enria Cuma günü yaptığı açıklamada, "piyasa rahatlığı ve aşırı risk alma" politikalarının bankalar tarafında endişelere yol açtığını belirtti. Financial Times’ın haberine göre Enria, "artan kaldıraç oranları, finansal piyasalardaki karmaşıklık ve belirsizlik gibi risk faktörlerinin tehlikeli bir kombinasyon oluşturma potansiyeli yarattığını” belirterek bunların uyarı işaretleri olduğunu söyledi.

ECB yetkilileri, açıklamanın Deutsche Bank gibi riskli krediler verilmemesi konusundaki çağrıları geri çeviren finans kuruluşlarına karşı sabrın tükendiği şeklinde anlaşılması gerektiğini belirtti.

Enria, Napoli Üniversitesi'ndeki finans ve ekonomi mezunlarına hitaben yaptığı çevrimiçi bir konuşmada, "Eksiklikleri gördüğümüz yerlerde, denetleyici eylemlerde bulunacağız" dedi.

ECB Denetim Başkanı açıklamasında, “Önceki denetim rehberliği kararlarının kaldıraçlı Finans gibi önemli alanlarda bankalar tarafından yeterince uygulanmaması sebebiyle, gerekli olması durumunda, bazı bankaların özel risk profiline uygun minimum sermaye gereksinimleri de dahil olmak üzere, kullanabileceğimiz tüm denetim araçlarını uygulamayı planlıyoruz” dedi.

Enria geçtiğimiz hafta başında, bankaların temettü ve hisse geri alımlarındaki sınırı bu yıl içinde kaldıracağını söylemişti. ECB yetkilisi bankalarda belirsizliğin ortadan kalktığını ve tüm göstergelerin ekonomik toparlanma yönünde olduğunu yineledi. ECB, bankacılık stres testlerinin sonuçlarını 30 Temmuz'da yayınlayacak.

Enria piyasalardaki olumlu görünüme karşın piyasalardaki risklerin arttığına dair somut işaretlerin olduğu konusunda uyardı. ECB yetkilisi, “Bizim görüşümüze göre kaldıraçlı kredilerle ve özkaynak yatırımlarıyla ilgili türevler riskli varlık segmentlerinde belirgin hale geldi ve bu da yoğun denetim gerekliliğini gösteriyor” dedi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Avrupa’nın en büyük kaldıraçlı kredi sağlayıcılarından birisi olan Deutsche Bank, geçen yıl ECB'nin bu konudaki yönlendirmeleri kabul etmemişti. Deutsche yetkilileri ECB açıklamalarının ardından konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Euro Bölgesi’nde PMI’lar 14 yılın zirvesinde

 

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

 

Kurumsal dünyanın yeni trendi esnek çalışma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)