BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB Yönetim Kurulu Üyesi: Varlık alımları Ağustos’ta sonlandırılmalı----

ECB Yönetim Kurulu Üyesi: Varlık alımları Ağustos’ta sonlandırılmalı

ECB Yönetim Kurulu Üyesi: Varlık alımları Ağustos’ta sonlandırılmalı
18 Şubat 2022 - 12:08 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Peter Kazimir varlık alım programının Ağustos'ta sonlandırılması gerektiğini söyledi. Kazimir, faiz artışlarının da kademeli olması gerektiğini belirtti.


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir bankanın varlık alım programını yaz ayında sonlandırması gerektiğini açıkladı. Kazimir, Avrupa’nın borç krizinin ardından düşük enflasyonla başa çıkmak için oluşturulan ve pandemi döneminde genişletilen aracın artık faydası olmadığını söyledi:

"Bu enstrümanın devreye alınmasına neden olan riskler ortadan kalktı, ayrıca programın yan etkileri de gittikçe belirgin hale geliyor. Yaz ayları programı sonlandırmak için iyi bir zaman olabilir.” 

ECB’nin normal varlık alım programını sonlandırma tarihi bulunmuyor.

Kazimir faiz artışı ile igili, “Varlık alımın sonlanması elimizi rahatlatır ve faizlerde standart para politikası dönüş için en uygun zamanlamayı bulmamız için alan sağar” değerlendirmesini yaptı.

Peter Kazimir parasal sıkılaştırmaya doğru giderken hala çeşitli riskler olduğunu ve bu yıl faiz artışının gerekip gerekmediğini verilerin belirleyeceğini, kademeli Faiz artışlarından yana olduğunu dile getirdi.

IMF'den ECB'ye destek

 

ECB: Emlak piyasası endişe kaynağı haline geldi

 

ECB yetkilisi Kazaks faiz artış sinyali verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)