BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB yöneticisinden ‘enflasyon’ çıkışı----

ECB yöneticisinden ‘enflasyon’ çıkışı

ECB yöneticisinden ‘enflasyon’ çıkışı
08 Ağustos 2021 - 10:09 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Jens Weidmann, Avrupa'da enflasyonun yükselişinin beklenenden daha hızlı olabileceğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Jens Weidmann, euro bölgesindeki enflasyonun beklenenden daha hızlı yükselebileceği konusunda uyardı ve kurumun tahvil alım programını uzatmamaya çağırdı.

Aynı zamanda Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın da başkanı olan Weidmann, “sadece çok düşük bir enflasyon oranı riskine bakmakla kalmayıp, çok yüksek bir enflasyon oranı riskini de yakından takip etmek gerek” dedi.

YIL SONU BEKLENTİ YÜZDE 1.9
ECB’nin enflasyon beklentisi geçici faktörlerin de etkisi ile 2021 için yüzde 1,9. 2022 ve 2023 için beklentiler ise yüzde 1,5 ve yüzde 1,4. Avrupa Merkez Bankası’nın orta vadeli enflasyon hedefi ise yüzde 2.

Weidmann ayrıca ECB’nin PEPP olarak bilinen acil varlık alım programının ancak pandemi bittiğinde sona ermesi gerektiğini söyledi. Weidmann, “Bu bir güvenilirlik sorunudur” dedi. Program gelecek Mart ayına kadar devam edecek.
22 Temmuz’daki ECB toplantısı sonrası durgun seyreden enflasyonu artırmak için faiz oranlarını rekor düşük düzeylerde daha uzun süre tutmaya karar vermiş ve Euro Bölgesi’nin toparlanması için Delta varyantının büyük bir risk oluşturduğunu belirtmişti. “Yüksek enflasyon oranlarını göz ardı etmiyorum” diyen Weidmann, yalnızca aşırı düşük enflasyon oranına yönelik riskleri değil aşırı yüksek enflasyona yönelik riskleri de yakından takip edeceğini belirtti. Weidmann, ECB’nin para politikasında sıkılaşmaya gitmeye karar verdiğinde önce pandemi varlık alım programını (PEPP) sonlandıracağını, sonra da varlık alım programını (APP) azaltacağını öngörüyor ve “Önce PEPP’yi sonlandırıp APP’yi azaltır ve ancak bunun sonrasında faiz oranlarını artırırız” diyor.

Alman muhafazakar iş insanları: ECB politika faizi Euro'ya tehdit

ECB'nin varlık alımları geçen hafta azaldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)