BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Varlık alımları devam edecek----

ECB: Varlık alımları devam edecek

ECB: Varlık alımları devam edecek
11 Mayıs 2021 - 10:42 www.finansgundem.com

ECB üyesi Villeroy, PEPP'nin en azından Mart 2022'ye kadar devam edeceğini duyurdu.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin Pandemi Acil Alım Programı (PEPP) çerçevesinde varlık alımlarını en azından Mart 2022'ye kadar devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

Villeroy yaptığı açıklamada, PEPP'in amacının ekonomilerin Kovid-19 sagını ile başa çıkmalarına yardım etmek olduğunu belirtirken, PEPP çerçevesinde varlık alımı gevşetilse bile ECB'nin para politikasının destekleyici olmaya devam edeceğini vurguladı.

Varlık alımı nedir?

Varlık alımı ya da diğer adıyla  parasal genişleme, ekonomileri hareketlendirme amacıyla likidite ve enflasyonu artıran, şirketleri ve tüketicileri daha fazla borçlanmaya ve harcamaya teşvik eden bir piyasa operasyonudur.  

Bu işlemler, merkez bankalarının hükümetten ya da ticari bankalardan tahvil satın alarak (örneğin hisse senedi, bono ya da hazine varlığı) ekonomiye para enjekte etmesinden oluşur. 

Merkez bankaları bu üye bankaların rezerve kaynaklarına yeni krediler sunarak ekleme yapar. Bu yeni krediler herhangi bir emtia ya da fiziksel değere sahip bir şeyle desteklenmediği için, parasal gevşeme aslında hiç yoktan para var eder. 

Bu nedenle, parasal gevşeme’nin amacı para arzını yükseltmek ve bunu ekonomik aktiviteyi ve büyümeyi artıracak şekilde daha ulaşılabilir kılmaktır. Ana fikir, faiz oranlarını düşük tutarak şirketler ve bireyler için kredi kullanmayı arttırmak ve genel olarak ekonomiye güveni yükseltmektir.

ECB: Olumlu finansal koşulları sürdüreceğiz

Fed, değişiklik için umut vermedi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)