BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyesinden enflasyon açıklaması----

ECB üyesinden enflasyon açıklaması

ECB üyesinden enflasyon açıklaması
27 Eylül 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi de Cos, "ECB tüketici fiyatlarına yönelik beklentiler konusunda olağanüstü uyanık olmaya devam edecek" dedi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, ECB'nin tüketici fiyatlarına yönelik bekleyişlerin orta vadeli hedefi aşmamalarını sağlamak için "olağanüstü uyanık" olmaya devam edeceğini söyledi.

"Orta ve uzun vadeli enflasyon bekleyişlerini yüzde 2 hedefinin üzerine çıkması olasılığını takip edeceğiz" diye konuşan De Cos, "Önümüzdeki aylarda, bu göstergeler konusunda önümüzdeki aylarda aşırı tetikte olacağız" dedi.

De Cos konuşmasında faiz oranlarının enflasyonun ECB'nin hedefine yaklaşmasına imkan verecek bir seviyeye ulaşmaları gerektiğini belirtirken, para politikasını normalleştirmenin hali hazırda hane halkları ve işletmeler için finansman maliyetleri artırmakta olduğunu ve bunu fiyat baskılarını kontrol altına almaya yardım edeceğini vurguladı.

Mester: Yüksek enflasyona karşı agresif şekilde hareket etmek daha iyi

 

Kanada Merkez Bankası Başkanı: Faizler artmalı

 

Lagarde'dan 'faiz artırımlarına devam' mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)