BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyesi Knot'tan enflasyon açıklaması----

ECB üyesi Knot'tan enflasyon açıklaması

ECB üyesi Knot'tan enflasyon açıklaması
10 Ekim 2022 - 12:04 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Hollanda MB Başkanı Klaas Knot, piyasaların enflasyonun modellerin hali hazırda öngördüklerinden daha yüksek olması riskini küçümsediklerini söyledi.

ECB'nin ekim ayı toplantısına sayılı günler kala, üyelerden önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ECB'nin bu ay da ciddi bir faiz adımı atması gerektiğini ifade eden Knot, ancak ne kadar büyük bir adım gerekeceğini söylemek için erken olduğunu belirtti.

Francois Villeroy de Galhau ise ECB'nin enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmesinin şu andan itibaren "2-3 yıl" alacağını söylemişti.

"Kesinlikle gerekli ve arzu edilir"

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Portekiz MB Başkanı Centeno da para politikasında normalleşmenin "kesinlikle gerekli ve arzu edilir" olduğunu söyledi.

Centeno, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kredibilite kaybına yol açabilecek aşırı tepkilerden kaçınması ve uzun bir ultra düşük faiz oranları döneminden sonra para politikasını kademeli olarak normalleştirmesi gerektiğini bildirdi.

Centeno, "Para politikasının normalleştirilmesi Avrupa bağlamında kesinlikle gerekli ve arzu edilir... aynı zamanda para politikası kararları kademeli olmalı ve esneklik ve orantılılık tarafından yönlendirilmelidir." dedi.

Centeno, agresif bir para politikasının maliyetlerinin faydalarından daha ağır basabileceği ve para politikasının etkinliğinin, enerji piyasasındaki aksaklıklar ve hammadde kıtlığı gibi ihtiyat gerektiren arz şokları karşısında sınırlı olduğu konusunda uyardı.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 29 ayın dibinde

 

ECB'nin enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmesi 2-3 yıl alacak

 

ECB’den bankalara ‘ikramiye’ uyarısı

 

Williams: Fed, daha fazla Faiz artırmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)