BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Kazimir'den şahin sinyali----

ECB üyesi Kazimir'den şahin sinyali

ECB üyesi Kazimir'den şahin sinyali
07 Aralık 2022 - 17:47 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Kazimir enflasyondaki yavaşlamaya rağmen 75 baz puanlık faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Peter Kazimir enflasyonun 1,5 yılda ilk kez yavaşlamasına rağmen faiz artırım hızının azaltılmaması gerektiğini vurguladı.

Kasım ayındaki yüzde 10'luk enflasyon rakamının memnun edici olduğunu söyleyen Kazimir yine de enflasyonda yükselişin bittiğini söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Euro Bölgesi'nde resesyonun kısa süreli olacağını ve enflasyonun 2025'e kadar hedefin üzerinde kalacağını kaydeden Kazimir "yetkililer faiz oranlarını hızla ekonomik aktiviteyi sınırlayacak seviyeye yükseltmeli" dedi.

Bratislava'da konuşan Kazimir "geçen ayki enflasyon rakamı memnun ediciydi ancak zirvenin görüldüğünü söylemek için erken. Tek bir enflasyon rakamı nedeniyle parasal sıkılaşmayı yavaşlatmak doğru olmaz. Sıkılaşmanın devam etmesi için birçok neden görüyorum" ifadesini kullandı.

Kazimir'in bugünkü Faiz artış tahmini, 14-15 Aralık'ta gerçekleşecek toplantıya yönelik en güçlü beklentilerden biri oldu. Her ne kadar enflasyon yüzde 10'e gevşese de bankanın hedefinin 5 misli üzerinde seyrediyor.

Kazimir kısa vadeli bir teknik resesyon beklediğini belirterek "Bu da 75 baz puanlık artış yapmamız için cesaret verici nedenlerden bir tanesi" dedi.

Kazimir: Euro Bölgesi'nde resesyon riski büyüyor

 

Rehn ve Kazimir: ECB, faiz artırmaya devam etmeli

 

ECB üyesi Kazimir'den varlık alımları açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)