BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Kazimir: Faiz artırımı kararı için marta kadar zamana ihtiyaç var----

ECB üyesi Kazimir: Faiz artırımı kararı için marta kadar zamana ihtiyaç var

ECB üyesi Kazimir: Faiz artırımı kararı için marta kadar zamana ihtiyaç var
18 Eylül 2023 - 12:21 www.finansgundem.com

Slovakya MB Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Peter Kazimir ECB'nin perşembe günü yaptığı faiz artışının son faiz artışı olmasını dilediğini ancak daha fazla faiz artırımına gidilmesi olasılığını göz ardı etmediğini söyledi.

Slovakya MB Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Peter Kazimir politika yapıcıların faiz artırımına ihtiyaç olup olmadığından emin olmak için Mart ayına kadar zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı

Kazimir yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon hedefimize doğru kesin ve istikrarlı bir şekilde ilerlediğimizi sadece Mart ayı tahmini teyit edebilir. Bu nedenle bugün daha fazla faiz artışı olasılığını göz ardı edemem" dedi.

"Zirvede olduğumuzu varsayalım. Eğer öyleyse, bir süre daha burada kamp kurmamız ve kışı, baharı ve yazı burada geçirmemiz gerekebilir" diye konuşan Kazimir, "Bu nedenle, ilk Faiz indiriminin ne zaman gerçekleşeceğine dair piyasa bahisleri yapmak için henüz erken" ifadelerini kullandı.

Faiz artırımlarının sona ermesi aynı zamanda politika tartışmasında yeni bir aşamayı başlatacak ve politika yapıcıların bankanın iki tahvil alım programı olan Pandemik Acil Durum Alım Programı (PEPP) ve Varlık Alım Programı (APP) ile ne yapacaklarını tartışmaları gerekecek.

PEPP'de vadesi gelen borçların 2024 sonuna kadar yeniden yatırılması planlanıyor ve bazı politika yapıcılar bu bitiş tarihinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor. Diğerleri ise APP'deki tahvillerin artık satılabileceğini savunuyor.

Kazimir, "Gelen ekonomik veriler ve analizler daha fazla sıkılaştırmanın gereksiz olduğunu teyit eder etmez, niceliksel sıkılaştırmamızın hızını ayarlama konusunda bir tartışma alanı görüyorum" dedi.

ECB'nin gündeminde faiz indirimi yok

 

ECB, büyüme ve enflasyon tahminlerini revize etti

 

ECB, politika faizini 25 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)