BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB tutanaklarında enflasyon endişesi----

ECB tutanaklarında enflasyon endişesi

ECB tutanaklarında enflasyon endişesi
20 Ocak 2022 - 15:58 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyeleri, enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde öngörülenden uzun süre kalması riski gördüklerini dile getirdiler.

ECB'nin 15-16 Aralık'ta yaptığı Yönetim Konseyi toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, politika yapıcıların enflasyonun hedefin üzerinde takılıp kalması riski gördüklerini ve Banka'nın para politikasını sıkılaştırma veya gevşetmeye eşit şekilde açık olması gerektiğini ifade ettiklerini gösterdi.

15-16 Aralık toplantısında kararlar oybirliği ile alınsa da, yayınlanan tutanaklar politika yapıcıların enflasyon görünümü konusunda görüş ayrılıkları yaşadıklarını ortaya koydu. Politika yapıcıların bir kısmı enflasyonun beklentileri aşması riski olduğunu vurguladılar.

Tutanaklarda, "Enflasyonun beklenenden daha uzun süre daha yüksek kalması senaryosu göz ardı edilemez. 2023 ve 2024 enflasyonu için temel projeksiyon hali haırda yüzde 2'ye göreceli olarak yakın ve projeksiyon için riskin yukarı yönlü olduğu, enflasyonun kolaylıkla yüzde 2'nin üzrine dönebileceği değerlendiriliyor" ifadelerine yer verildi.

ECB tutanaklarında ayrıca, "Yönetim Konseyi, enflasyonun orta vadede yüzde 2 seviyesinde istikrar sağlaması için tüm enstrümanların her iki yönde ayarlamaya istekli olduğunu vurgulamalı" denildi.

AB'nin enerji dönüşümüne yılda 360 milyar euro yatırım gerekiyor

 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)