BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Teşviklere güven azalıyor----

ECB: Teşviklere güven azalıyor

ECB: Teşviklere güven azalıyor
26 Kasım 2020 - 16:15 www.finansgundem.com

ECB politika yapıcıları ekonomiyi desteklemek için daha teşvik sağlama vaadi vermek üzerinde anlaştılar

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi'nin 29 Ekim toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, politika yapıcıların korona virüs salgınında ikinci dalganın yaşandığı bir ortamda ekonomideki durumda rahatlık, memnuniyet gösterilemeyeceği, onun yerine ekonomiye daha fazla destek sağlama vaadinde bulunulması gerektiği konusunda anlaştıklarını ortaya koydu.

"Cari şartlar altında mevcut durumda rahatlık göstermek zarar verici olabilir" değerlendirmesini yapan politika yapıcılar, "GSYH büyümesine yönelik olarak dördüncü çeyrekte net riskler gelişti" tespitinde bulundular.

Politika yapıcılar, Aralık ayında yeni bir paket açıklanması üzerinde görüş birliğine varırken, detayları ise kararlaştırmadılar.

29 Ekim toplantı tutanakları, teşviklerin pandemi ile ilişkili sınırlamalarla büyümenin üzerinde uzun vadeli baskılar yaratacağı ve daha fazla kalıcı yara açmadan Euro Bölgesi ekonomisini desteklemeye yardım edebileceğine olan güvenin azalmakta olduğunu da gösterdi.

Tutanaklarda, "Pandeminin hem talep hem de arz tarafında daha uzun süreli etkiler göstermesi olasılığının düşünülmesi önemli olabilir" tespiti de yer aldı.

ECB Yönetim Konseyi 10 Aralık'ta yeniden toplanacak.

MB: Zorunlu karşılık değişikliğine ihtiyaç var

Merkez Bankası rezervlerinde artış

Fed tutanakları: Pandemi orta vadede kayda değer risk taşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)