BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB: Rusya-Ukrayna savaşı önemli sonuçlara neden olacak----

ECB: Rusya-Ukrayna savaşı önemli sonuçlara neden olacak

ECB: Rusya-Ukrayna savaşı önemli sonuçlara neden olacak
24 Mart 2022 - 17:16 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aylık ekonomi bülteninde, Rusya-Ukrayna savaşının Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmayı yavaşlatarak önemli sonuçlara neden olacağı belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası(ECB)'nın aylık ekonomi bülteni yayımlandı.

Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik toparlanmayı yavaşlatacağı belirtilen bültende, savaşın enerji ve ham maddeleri daha pahalı hale getireceği, küresel ticareti etkileyeceği ve güveni zayıflatacağı kaydedildi.

Bültende, "Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş, yüksek enerji ve emtia fiyatları, uluslararası küresel ticaretin bozulması ve güvenin zayıflaması yoluyla ekonomik faaliyet ve enflasyon üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.” denildi.

Ekonomik beklentilerin savaşın gidişatına, Rusya'ya karşı yaptırımların etkisine ve olası ilave tedbirlere bağlı olacağına işaret edilen bültende, Rusya-Ukrayna savaşının, küresel ekonomik görünüm üzerinde önemli bir belirsizlik oluşturduğu vurgulandı.

Bültende, "Geleceğe dönük olarak, savaşın ekonomik yansımaları, kalıcılaşan arz dar boğazları, fiyat baskıları ve yeni Kovid-19 vakaları sayısındaki geçici artış nedeniyle reel GSYH büyümesinin ılımlı olması bekleniyor." ifadesi kullanıldı.

İç talepteki toparlanmanın etkisiyle orta vadede ekonomik faaliyetlerin direncini korumasının beklendiği aktarılan bültende, enerji piyasalarındaki gelişmelerle 2022 ve 2023'te enflasyonist baskıların devam edeceğine işaret edildi.

Euro Bölgesi'nde şubat ayında enflasyon, enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yıllık bazda yüzde 5,9 ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Söz konusu oranın, ECB'nin ekonomi için "en uygun değer" olarak gördüğü yüzde 2 hedefinin neredeyse 3 katı olması dikkati çekti.

ECB, gevşettiği teminat kurallarını sıkılaştıracak

 

ECB Başkanı Lagarde'dan 'stagflasyon' açıklaması

 

ECB Başkan Yardımcısı'ndan enflasyon açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)