BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB planını haziranda açıklayabilir ----

ECB planını haziranda açıklayabilir

ECB planını haziranda açıklayabilir
11 Mayıs 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden Madis Müller, ECB'nin Temmuz'da faizleri rekor düşük seviyelerden artırması gerektiğini ifade etti ancak 9 Haziran'daki toplantısında gelecek aylar için faiz beklentisini artık açıklayabileceğini belirtti.


Euro bölgesi enflasyonunun ECB'nin hedefinin neredeyse dört kat üzerine çıkarak %7.5 ile rekor seviyede seyretmesi, ekonomiye destek politikasını geri çekmesi için bankanın üzerindeki baskıyı artırıyor.

Bazı politikayapıcılar varlık alımlarının sonlandırılması ve faiz artırımlarına gidilmesi gibi adımlar da dahil olmak üzere daha hızlı "normalleşmeye" gidilmesini istiyor.

Estonya Merkez Bankası Başkanı Madis Müller, bankanın hedeflerine uygun olarak ilk aşamada Temmuz'un başında varlık alımlarının sona ermesi gerektiğini ancak bu adımın daha önceye alınmasının da mümkün olduğunu ifade etti.

Müller, "Varlık alımlarının birkaç hafta erken sonlandırılmasını değerlendirebiliriz ancak asıl konu faiz artırımı, bu konuda çok fazla gecikme yaşamamalıyız" dedi.

Haziran'da Faiz artırımına gidilmesi ECB'nin faiz artırımından önce varlık alımını sonlandırma hedefiyle uyuşmuyor ancak ECB, 9 Haziran'da faiz artırımına gitmese de faiz artırım planına dair güçlü bir mesaj verebilir.

Müller, "Faiz artırımına o zaman (Haziran'da) karar verip vermememiz gerektiğinden emin değilim. Ama belki de faiz artırımına dair beklentilerimizi belirtebiliriz. Bana göre bir sonraki toplantıda (21 Temmuz'da) faiz artırımlarına odaklanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Vileroy: ECB'nin faizi bu yıl sıfırın üzerine getirmesi makul olur

 

Lagarde'den faiz artışına destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)